Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primul sat medieval din România s-a deschis lângă Baia Mare – VIDEO

0 1.043

sat medieval Firiza Varatec Baia Mare

Chiar dacă vremea a dat peste cap planul Asociației Historia Viva de a finaliza proiectul primului sat medieval din țară, acesta a avut vineri totuși deschiderea oficială.

Reprezentanții asociației Historia Viva, cea care a pus bazele satului medieval de sec. XIV-XV de la Firiza-Văratec, n-au reușit din cauza condițiilor meteorologice din ultima perioadă să finalizeze construcțiile pe care și le-au propus până la finalul lunii mai. Casele de lemn din parcul medieval vor fi finalizat până la finalul lui iunie, spun cei de la Historia Viva

Proiectul satului medieval de lângă Baia Mare este unul unic în țară și, potrivit reprezentanților asociației, va intra în circuitul turistic și științific european, sau chiar internațional.

„Parcul va cuprinde un sat medieval, fortificat, în care să aibă loc diferite activităţi specifice şi o zonă de servicii turistice. În zona satului medieval, vor fi construite clădiri istorice cu felurite funcţionalităţi precum, case, ateliere, grajduri, coteţe, han, tavernă, etc. În jurul satului se va amenaja o împrejmuire, formată din şanţ, val de pământ şi palisadă de lemn, intrările în satul propriu-zis fiind prevăzute cu pod mobil şi turnuri de lemn“, spunea înainte de deschidere Dana Crişan, reprezentantul asociaţiei Historia Viva.

Odată deschis oficial, satul medieval paote primi și vizitatori. În zilele următoare vor avea loc și concursuri pentru arcași, lupte HEMA și concursul HMB, dar și Turnirul Transilvaniei, care va cuprinde lupte cu armură și un campionat de lupte medievale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More