Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primul teren de golf din România la standarde internaționale va fi amenajat la Cluj

0 639

15th Hole Photo by: John R. Johnson / golfphotos.com

Primul teren de golf din România construit după standardele United States Golf Association (USGA) va fi inaugurat, în vara acestui an, lângă Cluj-Napoca.

Terenul de golf va fi amenajat în cadrul unui complex de cinci stele din comuna Baciu, în urma unei investiţii care depăşeşte un milion de euro. Complexul va include hotel, restaurant, piscină şi spa şi este deţinut de omul de afaceri Nicolae Căpuşan. Acesta a declarat în cadrul unei conferințe de presă că terenul se întinde pe 24 de hectare şi va avea nouă găuri, lungimea traseului fiind de 2.211 de metri.

„Vom inaugura în vara acestui an primul teren de golf din România construit după standardele United States Golf Association (USGA), cele mai exigente din domeniu. Terenul se întinde pe 24 de hectare, în cadrul unui complex de cinci stele din comuna Baciu, de lângă Cluj-Napoca, investiţia depăşind un milion de euro. Noul teren va avea un număr de 9 găuri – o gaură par 5, patru găuri par 4 şi patru găuri par 3, lungimea traseului fiind de 2.211 de metri. Terenul de golf a fost construit cu sprijinul arhitectului american Robert McNeil şi beneficiază de un sistem performant de irigaţii, precum şi de sămânţă de iarbă importată din SUA şi Franţa”, a spus Căpuşan.

El a menţionat că terenul beneficiază de un sistem de drenaj alcătuit din straturi succesive de material – piatră spartă, nisip şi turbă, aceasta din urmă importată din Lituania , iar structura green-urilor, zonele verzi pe care se află găurile, va depăşi 60 de centimetri. Complexul dispune şi de un simulator de golf, folosit pentru antrenamente.

Terenul de golf va fi înscris în circuitele internaționale de golf, după omologare. De asemenea, se va lansa şi proiectul Golf Academy, prin care se dorește facilitarea accesului la acest sport considerat exclusivist şi tinerilor şi studenţilor.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More