Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Prin noua lege a pensiilor, vor fi recalculate peste cinci milioane de dosare

0 356

Peste cinci milioane de pensii vor fi recalculate în baza noii legi a pensiilor, aflată în fază de proiect. Legea pensiilor ar putea intra în vigoare începând cu anul viitor. Proiectul este finalizat, dar mai trebuie ajustat, spune liderul PSD, Liviu Dragnea. El anunţă că urmează o evaluare privind impactul legii. Specialiştii vor anunţa apoi şi în cât timp se vor putea recalcula toate cele peste 5 milioane de pensii.

Peste cinci milioane de pensii vor fi recalculate în baza noii legi a pensiilor, aflată în fază de proiect, a declarat Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, actul normativ este finalizat, însă specialiștii din Guvern urmează să stabilească impactul financiar produs de aplicarea sa.

„Legea pensiilor este finalizată practic ca și document. În perioada următoare se face evaluarea financiară. Este vorba de un impact semnificativ și trebuie să ne prezinte, cât de curând, care este perioada necesară pentru recalcularea pensiilor. Vorbim de recalcularea a peste cinci milioane de dosare. Este vorba de mecanismele tehnice și resursele financiare pentru ca atunci când vom ieși cu ea să existe răspuns la toate întrebările”, a afirmat Dragnea.

El susține că noua pensie va elimina inechitățile din sistem, subliniind că „sunt șanse ca noua lege să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018”.

Punctul de pensie va evolua aşa cum am spus în programul de guvernare”, a asigurat el.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More