Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Principalele acoperiri pentru lentilele de ochelari, pentru un confort vizual excepțional

0 245

Deși gama de acoperiri pentru lentilele de la ochelari este variată, alegerea celor de care ai avea nevoie pentru un confort vizual excepțional nu este complicată, câtă vreme ești atent la nevoile tale. Românii poartă ochelari de vedere, ochelari de calculator și ochelari de condus, cum poți vedea și în gama de modele de la brandul Muunel.

Ochelarii de calculator oferă beneficii și pe termen lung și pe termen scurt. Dintre acestea fac parte următoarele:

  • Reduc oboseala oculară care apare din cauza expunerii mult timp la lumina albastră, emisă de ecranele dispozitivelor digitale (laptop, tabletă, calculator, smartphone)
  • Previn durerile de cap, îmbătrânirea prematură a ochilor
  • Scad riscul de a dezvolta afecțiuni și boli de ochi datorate efectului nociv al luminii albastre de la ecranele digitale
  • Opresc efectele luminii albastre asupra ritmului circadian și astfel somnul este odihnitor chiar după ce se utilizează computerul sau telefonul mobil
  • Oferă o vedere clară și o stare generală bună, confortabilă.

În prezent, oamenii care decid să-și cumpere ochelari de PC optează pentru soluții personalizate, care constau în acoperiri speciale pentru lentile, cum ar fi:

  • Acoperiri anti-reflectorizante sau anti-orbire
  • Acoperiri împotriva razelor ultraviolete (UV)
  • Acoperiri anti-ceață și anti-zgârieturi.

Acoperiri anti-reflectorizante sau anti-orbire

Românii care aleg acest tratament personalizat pentru lentile, vor să reducă strălucirea cauzată de lumină și să aibă o vedere mai bună. Tratamentul de acoperire AR va elimina reflexiile de pe suprafețele lentilelor și astfel mai multă lumină va putea trece prin acestea. Vederea va fi mai bună, iar în plus, lentilele vor fi mai curate mult timp, pentru că suprafața lor va reduce aderența apei și a grăsimilor.

Protecție împotriva razelor ultraviolete (UV)

Expunerea la razele ultraviolete este periculoasă pentru ochi, mai ales pentru retină, poate crește riscul de degenerescență maculară și cataractă. Prin urmare, acest tratament pentru lentile este important, deoarece prin protejarea ochilor împotriva luminii UV se menține sănătatea vederii. 

Tratament anti-ceață

Românii care conduc mașina pe timp de noapte au nevoie de o acoperire anti-ceață sau anti-reflexivă (ARC) la lentile, pentru a reduce orbirea de la faruri și pentru a conduce în siguranță.

Acoperirea ARC este în trend și folosită frecvent pentru perfecționarea lentilelor de ochelari (indiferent dacă este vorba despre ochelari de calculator sau de condus). Prin această tehnologie unică, poți avea o vedere optimă, deci investiția în acești ochelari, merită cu siguranță.

Tratament anti-zgârieturi

Prin această acoperire specială, lentilele ochelarilor devin rezistente la zgârieturi și deci vor avea o durată de viață mai mare. Tratamentul face lentilele să devină mai dure și să reziste la zgârieturi, lovituri, atunci când sunt scăpați din mână și cad pe podea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More