Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Principele Nicolae al României a făcut un popas la Dej în cadrul turului ciclist caritabil la care ia parte – FOTO/VIDEO

0 77

Principele Nicolae al Romaniei a facut un popas la Dej

Așteptat de o mulțime numeroasă de admiratori și curioși, printre care și foarte mulți copii, Principele Nicolae al României a ajuns la Dej în jurul orei 18:30, după o cursă extenuantă începută încă de dimineață din Sighetu Marmației.

Întâmpinat la sosirea în Parcul Mic din Dej de către primarul Costan Morar și Viceprimarul Aurelian Mureșan, ASR Principele Nicolae s-a declarat foarte încântat de primirea călduroasă de care a avut parte, spunând în același timp că apreciază faptul că foarte mulți copii au fost prezenți la eveniment.

În ciuda oboselii acumulate după cei 130 de kilometri parcurși pe bicicletă de la Sighetu Marmației până la Dej, Principele Nicolae a găsit resurse pentru o sesiune de autografe dar și pentru o ședință foto prelungită.

Unul dintre sponsorii turului ciclist caritabil a oferit azi cadou cinci biciclete pentru copiii aflați azi în parc, alți 20 de copii primind cărți cu povești din partea Asociației Curtea Veche.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.921377417925026.1073741961.467241263338646&type=1

”Ideea de a traversa România pe bicicletă mi-a apărut în vis de 4 ori. După cea de-a treia oară am crezut că este un semn și am privit această idee ca fiind una realizabilă. La o săptămână după aceasta, visul s-a repetat pentru a patra oara, ceea ce m-a făcut să iau în serios acest lucru. În ziua următoare m-am întâlnit cu unul dintre donatori, care și-a oferit sprijinul său financiar, ceea ce mi-a dat motivația și inspirația de a demara acest proiect pe care până atunci îl consideram unul nebunesc. Prin urmare, din acea zi, eu și Asociația Curtea Veche, care se află sub patronajul și coordonarea mea, am decis să ne asumăm această misiune”, spunea Principele Nicolae la începutul acestui proiect.

Alteța Sa Regală explică de ce a ales acest proiect: ”Asociația Curtea Veche își propune promovarea lecturii în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani din zonele defavorizate ale României unde ne propunem înființarea unor cluburi de lectură în cadrul cărora copiii să poată descoperi modul creativ și imaginativ de gândire.

Atât proiectul, cât și cauza în sine, îmi sunt foarte dragi. Este foarte important ca cei din jur să conștientizeze importanța lecturii, mai ales pentru că fiecare părinte se va confrunta cu el pe măsura ce tehnologia se dezvoltă și apetitul celor mici pentru citit poate să scadă. Nu numai că ducem o luptă împotriva tehnologizării, dar în România există comunități unde copiii nu au avut niciodată ocazia să își poată achiziționa o carte. Scopul „Cărțile copilăriei pe bicicletă” este să obținem susținerea necesară pentru a putea implementa proiectul la nivel național. Educația este o investiție în viitor, iar prin intermediul donațiilor și a cluburilor de lectură dorim să creștem procentul copiilor cu probleme de alfabetizare din Romania, oferindu-le șansa pe care fiecare dintre ei o merită.”

Turul ciclist caritabil este un proiect unic în România și traversează 10 orașe în doar 9 zile, din Sighetu Marmației până în Constanța, în perioada 23 aprilie – 3 mai pentru promovarea lecturii și a unui stil de viață sănătos la nivel național. După popasul de la Dej, Principele Nicolae va pleca vineri dimineața spre Cluj-Napoca.

Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche, aflată Sub Înaltul Patronaj al ASR Principele Nicolae al României, programul național de lectură inițiat de aceasta și turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă” puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta  și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More