Principele Nicolae și ”regele ghețurilor” Tibi Ușeriu, voluntari la o nouă acțiune de împădurire desfășurată de Tășuleasa Social – VIDEO
Peste 800 de voluntari din mai multe județe ale țării au luat parte sâmbătă dimineață la o nouă acțiune de împădurire derulată de cei de la Tășuleasa Social, de această dată fiind împădurită o suprafață de teren din localitatea clujeană Tritenii de Sus. La acțiune au participat și Principele Nicolae, alături de viitoarea soție, dar și ”regele ghețurilor”, maratonistul Tibi Ușeriu.
Programată inițial să se deruleze săptămâna trecută, acțiunea de împădurire a fost amânată cu o săptămână din cauza zăpezilor, iar azi aproximativ 800 de persoane au răspuns afirmativ invitației celor de la Tășuleasa Social.
”Astăzi facem o mică pădure de 5 hectare. Am făcut una de 10 hectare la Tritenii de Jos, iar Tritenii de Sus și-au dorit și ei foarte mult o pădure. A fost pentru prima dată în experiența noastră de 12 ani de Tășuleasa când un sat este rival cu celălalt și-și doresc o pădure. A fost o poveste așa de frumoasă și ne-am mobilizat și 700 de voluntari s-au înscris în 24 de ore, cred că sunt deja vreo 800 de oameni care deja sunt aici”, a spus Alin Ușeriu, președintele Tășuleasa Social.
Fratele acestuia, Tibi Ușeriu, proaspăt revenit în țară după ce a câștigat pentru a treia oară consecutiv cel mai crunt maraton al lumii, Ultra Arctic, spune că a luat o săptămână pauză pentru refacere, dar apoi a revenit la muncă, prin activitatea din cadrul asociației.
”Ne bucurăm foarte mult că ne-a lăsat vremea. Săptămâna trecută n-am fi putut face acțiunea asta, ne bucurăm cu toții de o nouă pădure, de responsabilitate față de natură și cred că tot ceea ce facem este pentru viitorul nostru și pentru viitorul copiilor noștri. Ne bucurăm că sunt atâția oameni care ne susțin și atâția oameni care vor să schimbe ceva în țara asta și asta trebuie să fie o bucurie pentru noi toți. Acum intru direct în muncă, eu nu trăiesc din sport, din alergările mele la cercul Polar sau prin nu știu ce munți. Mi-am început munca, e prima mea zi de muncă din primăvara asta și uite ce fain începe, cu un vârf de deal plin de lume, care încearcă să schimbe ceva. Și asta este foarte important”, a spus Tibi Ușeriu.
Oameni din toate colțurile țării au venit să dea o mână de ajutor pentru a da naștere unei noi păduri în România, de la copii și tineri, până la persoane trecute de a doua tinerețe.
”Avem cinci hectare de pădure nouă. Avem nevoie foarte mult de educație, să ne întâlnim aici cu toții, au venit oameni din Petroșani, din Oradea, Brașov, Sibiu, București, de la Cercul Polar (n.r. Tibi Ușeriu), din Bistrița-Năsăud, din Suceava, din Cluj foarte mulți. Este acest program pe care Tășuleasa Social l-a început acum 12 ani, cred că eram printre primele organizații care am început să ne gândim cum putem să ne luptăm cu această nepăsare. Și în Transilvania noi credem că este foarte multă pădure, dar fiecare deal are nevoie de o cușmă de pădure, pentru că așa se reglează apa, așa se reglează solul și se stabilizează. Dacă ne gândim bine, numai în județul Cluj avem 1.200 de hectare de teren degradat. Ar fi foarte bine să vină pădurea cât mai repede pe el”, a mai spus Alin Ușeriu.
”Principele Nicolae este voluntar la noi de 10 ani. Prima dată când a venit el în România, acum 10 ani, am strâns gunoaie de la Focșani și până la Galați. El a mai fost de câteva ori și ”partener de joacă” cu voluntarii, a stat și câte o săptămână la noi, a mai fost la mai multe activități. Mă bucur foarte tare că se implică în astfel de activități și mă bucur că se implică la Tășuleasa Social. Noi îl considerăm cumva voluntar de-al nostru”, spune cu mândrie președintele Asociației Tășuleasa Social.
”După 10 ani de implicare a mea cu Tășuleasa Social, azi e superb. Nu plouă, nu e zăpadă ca săptămâna trecută și e foarte bine să văd foarte mulți oameni, voluntari, mici și mari, e o mișcare foarte bună, foarte sănătoasă. E foarte bine că oamenii se implică. Copacii sunt foarte importanți pentru pământul nostru, pentru casa noastră, țara noastră. Ajută cu foarte multe lucruri, avem probleme cu apa, cu râurile, casele sunt inundate și problemele acestea sunt din cauza lipsei copacilor. Dacă plantăm mai mulți, vom schimba asta”, a spus Principele Nicolae.
Acesta a venit la acțiune alături de viitoarea soție, Alina Binder, care spune că încă de când era copil s-a implicat în acțiuni de voluntariat, iar acum, chiar dacă se află în plin proces de organizare și pregătire a ultimelor detalii pentru nunta cu Principele Nicolae, a ținut neapărat să participe amândoi la o nouă acțiune de împădurire.
Descoperă mai multe la Someșeanul.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.