Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Principesa Irina de România a fost arestată în SUA şi riscă 5 ani de închisoare

2 216

Regle Mihai principesa Irina

Scandal uriaș în sânul Casei Regale a României, Fiica Regelui Mihai I, Principesa Irina, a fost arestată împreună cu soțul ei în Statele Unite pentru implicare în lupte ilegale cu cocoși.

Cea de-a treia fiică a Regelui Mihai 1 (foto stânga) este acuzată de procurorii americani de implicarea în lupte ilegale de cocoşi alături de soţul său şi ale 16 persoane. Conform anchetatorilor, luptele interzise de legislaţia americană erau organizate chiar la ferma pe care cei doi o deţin în statul american Oregon.

Poliţia federală a statului Oregon a descins joi la ferma pe care principesa Irina şi soţul acesteia John Wesley Walker o deţin în Statele Unite ale Americii după ce au primit informaţia că cei doi organizează frecvent lupte ilegale de cocoşi.

Potrivit acuzatorilor, principesa Irina a organizat, alături de alte 16 persoane, cel puţin zece astfel de lupte între cocoși între 1 aprilie 2012 şi 19 mai 2013. La lista acuzațiilor se adaugă și ţinerea de pariuri ilegale, precum şi organizarea unei reţele de arbitri, promoteri şi crescători de cocoşi pentru lupte.

Legsislaţia americană pentru protecţia animalelor este aspră în astfel de cazuri. În urma procesului, fiecare dintre acuzaţi riscă până la 5 ani de închisoare şi câte o amendă de 250.000 de dolari americani.

Ba mai mult, principesa Irina de România şi soţul acesteia, fost ajutor al şerifului din ţinutului Coos din Oregon, riscă acum să-şi piardă şi ferma pe care o deţin în America.

„Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunoștință cu profundă tristețe despre evenimentele legate de Principesa Irina a României, fiica sa. Majestatea Sa și întreaga Familie Regală speră că justiția americană și instanțele Statului Oregon vor soluționa în cel mai just și mai rapid mod cu putință acest caz”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Majestăţii Sale Regelui Mihai I.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More