Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu al României — Cetățeni de Onoare ai județului Cluj

0 236

principesa-margareta-si-principele-radu-

Din dorința de a elogia și de a-și manifesta public recunoștința față de personalitățile marcante care au făcut cinste și au contribuit esențial la dezvoltarea județului Cluj în multiple planuri — economic, social, cultural, artistic, științific, muzical, sportiv și la promovarea acestuia pe plan național sau internațional, Consiliul Județean Cluj a instituit o practică unanim apreciată, aceea de acordare a titlului de Cetățean de Onoare al județului Cluj — ‘Clujean de onoare’ acestor personalități de excepție.

În acest context, în continuarea unei tradiții glorioase, care a început acum aproape un secol și jumătate, o dată cu fondarea Casei Regale a României, se remarcă în mod deosebit și se impune a fi recunoscută și apreciată implicarea susținută, în multiple planuri, a Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei României și a Principelui Radu al României.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj cu atribuții delegate de președinte, domnul Vakar Istvan, a inițiat un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de Cetățean de Onoare al județului Cluj — ‘Clujean de onoare’ Altețelor Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei României și Principelui Radu al României, document care va fi supus aprobării plenului deliberativului clujean în cadrul primei ședințe a forului administrativ județean, eveniment care va avea loc miercuri, 28 ianuarie 2015, cu începere de la ora 13.00.

‘Consider că prin acest gest îndeplinim o datorie de onoare a autorităților clujene, aceea de a recunoaște și aprecia, la adevărata valoare, implicarea și sprijinul deosebit pe care Altețele Lor Regale le-au manifestat în numeroase domenii, în beneficiul direct al clujenilor, în continuarea unei nobile misiuni asumate încă de la început de Casa Regală a României. Convins fiind de faptul că prin această inițiativă sunt în asentimentul colegilor mei, le voi propune consilierilor județeni să se alăture acestui demers și să devină co-inițiatori ai proiectului de hotărâr”, a declarat Vakar Istvan, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj cu atribuții delegate de președinte.

Legăturile Casei Regale a României cu Clujul datează încă de pe vremea primului Rege al României, Majestatea Sa, Carol I, iar comunitatea clujeană a acumulat, în timp, o imensă datorie de recunoștință față de Casa Regală a României.

”Având în vedere argumentele anterior menționate și despre care nu putem aprecia că reprezintă rezultatul unei abordări exhaustive, lista putând fi extinsă, având în vedere inclusiv contextul în care Clujul este, pe întreg parcursul anului 2015, Capitală Europeană a Tineretului, considerăm că acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Județului — ‘Clujean de Onoare’ Altețelor Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei României și Principelui Radu al României reprezintă o recunoaștere a unei întregi tradiții, deosebit de valoroase, a rolului jucat de membrii Familiei Regale de-a lungul istoriei Clujului, precum și a contribuțiilor personale ale celor doi membri ai Familiei Regale a României”, se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre.

Înmânarea diplomei de Cetățean de Onoare al Județului — ‘Clujean de Onoare’ celor două Altețe Regale și a însemnelor distinctive realizate în acest sens urmează a avea loc în cadrul unei ceremonii publice organizate de către Consiliul Județean Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More