Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Prins de polițiști în timp ce conducea autoturismul cu alcoolemie peste limita legală

0 45

În timp ce acționau pentru supravegherea și controlul traficului rutier, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control miercuri, 8 iunie a.c., la ora 7.42, un autoturism condus de un sălăjean de 55 de ani.

La testarea cu aparatul alcooltest s-a evidențiat o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii, au întocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o alcoolemie peste limita legală.

Zeci de dosare penale întocmite de polițiști pentru alcool

Polițiștii din cadrul structurilor de poliție rutieră au constatat în primele cinci luni ale acestui an 37 de infracțiuni pe linie de alcool.

De asemenea, pentru o astfel de faptă, au aplicat 74 de sancţiuni contravenţionale şi au suspendat 74 permise de conducere. Valoarea amenzilor se ridică la 83.250 lei

Pe această cale, reamintim conducătorilor auto prevederile articolului 336 Cod Penal: Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. De asemenea, cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere. În cazul în care persoana aflată în una dintre situaţiile amintite mai sus efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani. Totodată, permisul de conducere se reţine în vederea anulării, până la soluţionarea cauzei.

În cazul în care fapta constituie contravenție, conducătorul auto este sancționat cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv 9-20 de puncte amendă. Valoarea unui punct amendă este de 125 lei. De asemenea, ca măsură complementară, permisul de conducere se suspendă pentru o perioadă de 90 de zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More