Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Prinși cu căprioarele în propria curte. Nu s-au gândit că încalcă legea

0 65

Două persoane din județul Bistrița-Năsăud, bănuite de săvârșirea infracțiunii de braconaj, au fost identificate de polițiști și vor suferi consecințe legale.

Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat ieri un bărbat, de 51 ani, din Bretea, bănuit că în cursul anului 2015, ar fi capturat din mediul silvic, un exemplar din specia căprior (mascul), pe care l-a ținut în captivitate într-un țarc amenajat în curtea unui imobil, din Bretea.

În momentul capturării, bărbatul nu deținea permis de vânătoare și nici autorizație de vânătoare pentru specia respectivă.

De asemenea, la aceeași dată, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au mai identificat o femeie, de 26 ani, din Căianu Mic, bănuită că în cursul anului 2015 ar fi capturat din mediul silvic un exemplar din specia căprior (femelă), pe care l-a ținut în captivitate într-un țarc amenajat la locuința sa, fără a deține în acea perioadă permis de vânătoare și nici autorizație de vânătoare pentru această specie.

Exemplarele din specia căprior au fost predate gestionarului fondului cinegetic.

 

În ambele cazuri cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More