Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Prinşi de jandarmi la tăiat ilegal de arbori din zonă protejată de lege – FOTO

0 53

În data de 19 ianuarie, în jurul orei 08.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, aflat în patrulare în Pădurea Bisericii din apropierea municipiului Cluj-Napoca, zona ,,Groapa Moşului”, au depistat doi bărbaţi care tăiaseră ilegal material lemnos, specia gorun.

Jandarmii i-au identificat pe Traian P.(43 de ani), respectiv Călin S.(25 de ani), ambii domiciliaţi în localitatea Floreşti din judeţul Cluj, după care au sesizat Ocolul Silvic Cluj pentru a trimite un reprezentant la faţa locului în scopul evaluării prejudiciului cauzat.

La sosirea angajatului Ocolului Silvic Cluj, acesta a precizat că tăierea materialului lemnos s-a făcut într-o zonă protejată de lege.

Cei aproximativ doi metri cubi de material lemnos au fost daţi în custodia Ocolului Silvic Cluj.
Pe numele persoanelor în cauză, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru fapte susceptibile de a fi infracţiune de ”tăiere fără drept de arbori ”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 108, alin. 2, lit.c) din Codul silvic(Legea 46/2008 actualizată), dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More