Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Prințul Charles, intervenție pentru salvarea unei biserici de lemn din Sălaj

0 1.317

O asociație pentru salvarea patrimoniului a tras semnale de alarmă în ceea ce privește salvarea unei biserici de lemn din județul Sălaj. Printre cei implicați în restaurarea obiectivului este și Prințul Charles al Marii Britanii.

Asociația „Ambulanța pentru Monumente” a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește starea avansată de degradare a bisericii de lemn din Brusturi, comuna Creaca, județul Sălaj. Membrii asociației au făcut un apel pe propria lor pagina de Facebook pentru a aduna suportul financiar necesar restaurării monumentului.

„Biserica de lemn din Brusturi, com. Creaca, jud. Sălaj, este unul dintre acele monumente din România care nu vor mai supraviețui iernii 2018/2019 dacă nu se intervine de urgență! Și pentru că avem alături de noi câțiva oameni inimoși din nord-vestul țării, între care se află dr. Bogdan C. Pintea și preotul Cristian Popa, care ne-au solicitat ajutorul, am decis să ne implicăm în salvarea ei” anunță reprezentanții asociației.
Printre cei implicați în salvarea monumentului se află și Prințul Charles al Marii Britanii care se va implica în această acțiune suportând o parte din costuri.
„Deja beneficiem de o echipă consolidată de specialiști, între care Ileana Burnichioiu și Bogdan Ilieș, care ne vor ajuta pro bono cu realizarea unei părți a documentației. Alteța sa Regală, Prințul de Wales, susținător al proiectului „ Ambulanța pentru monumente”, va sprijini intervenția cu o parte din costuri”, se continuă în postarea asociației.
Monumentul este înscris în Lista Monumentelor Istorice (SJ-II-m-A-05026) și provine cel mai probabil din jurul anului 1701. Membrii asociației cer sprijinul tuturor celor care sunt vor să salveze elementele de patrimoniu uitate și lăsate pradă timpului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More