Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Prioritățile lui Remus Lăpușan pentru conducerea Consiliului Județean Cluj

0 459

Remus Lăpușan, candidatul PRO România la președinția Consiliului Județean Cluj, are în centrul proiectelor sale cetățeanul și asigurarea unui standard de viață demn pentru acesta, indiferent că vorbim de locuitorii din mediul urban sau rural, de tineri, femei sau bătrâni, de studenți sau antreprenori.

Astfel, proiectele care se încadrează în domeniile: antreprenoriat autohton, tineret, sport, cultură, politici verzi, cercetare-inovare, sănătate și educație vor fi prioritizate de către domnul Lăpușan și echipa sa de la Consiliul Județean Cluj.

Iar abordarea strategică pe care își fundamentează aceste proiecte urmărește atât ca fiecare cetățean al județului să beneficieze de servicii publice la standarde decente, care să-i asigure demnitatea, dar și de facilități pentru a-și urma pasiunile, hobby-urile, educația, planurile de dezvoltare personală sau antreprenorială, cât și să asigure dezvoltarea economică, socială, administrativă, civică, pentru a genera prosperitate pe toate planurile și la toate nivelele, pentru toți cetățenii.

7 priorități pentru Clujul Viitorului

Vă prezentăm mai jos principalele priorități ale lui Remus Lăpușan și ale echipei sale pentru județul Cluj:

  1. PRO Educație Digitală

Astăzi ne confruntăm cu o pandemie, dar mâine ne putem confrunta cu un dezastru natural. Și chiar în lipsa acestora, tot trebuie să fim în pas cu vremurile. Introducerea educației digitale, în completarea celei clasice, este o necesitate pentru societatea românească. Echipa PRO România Cluj urmărește ca fiecare copil și profesor din județ să aibă laptop sau tabletă și acces la internet.

  • PRO Sănătate

Ocrotirea sănătății, inclusiv prin prevenția și combaterea bolilor, este una dintre cele mai mari provocări ale prezentului, atât pentru Cluj, cât și pentru întreaga lume. Iar de calitate a vieții nu putem vorbi până nu asigurăm servicii de tratament și îngrijiri medicale de calitate. De aceea, vom moderniza și dota corespunzător toate spitalele aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj și vom sprijini primăriile să înființeze clinici pentru servicii medicale ambulatorii, pentru deservirea populației din mediul rural.

  • PRO Infrastructură

Drumuri modernizate și reabilitate pe toată raza județului, surse regenerabile de energie, costuri reduse la utilități, prin asigurarea accesului cetățenilor la cele mai fiabile soluții. Acestea sunt prioritățile noastre pentru o infrastructură demnă de secolul 21. Dezvoltăm Clujul. Prin Implicare și Inovare.

Investiții, comerț, turism, know-how, tehnologie. Toate își fac intrarea în județul Cluj printr-una dintre cele mai importante porți de legătură cu occidentul: Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj. De aceea, vom continua proiectele de modernizare și dezvoltare ale acestuia, dincolo de orgolii politice.

  • PROducem local, consumăm local!

Nu este doar un slogan la modă, este unul dintre cele mai importante proiecte pe care le voi susține de la conducerea Consiliului Județean Cluj. Pentru că toți producătorii din județul nostru trebuie sprijiniți să-și poată desface și promova produsele. Iar consumatorii vor beneficia de sistemul lațurilor scurte de aprovizionare.

  • PRO Mediu

Mai mult spațiu verde înseamnă sănătate, relaxare, hobby-uri. Unul dintre cele mai dragi proiecte mie, născut ca idee încă de la începuturile mele în administrația clujeană, este inelul verde din jurul Clujului, obținut prin protejarea și amenajarea pădurilor existente, dar și prin noi împăduriri. Dezvoltăm Clujul, protejând mediul și sănătatea cetățenilor.

  •  PRO Tineret

Un start bun în viață ține și de noroc, dar și de implicare. Iar noi ne vom implica pentru a-i sprijini pe tinerii care vor să rămână în Cluj, în orașele mici sau în mediul rural. Cu investiții pentru noi locuri de muncă și cu terenuri și materiale pentru case sau cu suport pentru a-și achiziționa locuințe.

Au mai rămas doar câteva zile până la votul din 27 septembrie, iar Remus Lăpușan le transmite alegătorilor: ”Fac politică de 20 de ani, am trecut prin numeroase experiențe, fie în Consiliul Local Cluj-Napoca, fie în Consiliul Județean Cluj, am acumulat cunoaștere și înțelepciune și mi-am dezvoltat o viziune proprie privind dezvoltarea județului. O viziune pe care mă bucur să o pot îmbunătăți ascultând cererile voastre. Împreună, putem dezvolta Clujul pe care ni-l dorim, prin implicare și inovare. Alegând să ne pese de comunitatea în care trăim, alegând să fim PRO – Pro Cluj, PRO România!”


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More