Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

PRO România lansează în dezbatere publică programul de administrare locală pentru municipiul Cluj-Napoca

1 160

PRO România a lansat în dezbatere publică programul de administrare locală pentru municipiul Cluj-Napoca, din dorința de a implica, încă de la început, toți factorii interesați în proiectarea unui plan coerent pentru a duce Cluj-Napoca în liga orașelor care contează în Europa.

˝Calitatea vieții este cel mai important indice care trebuie urmărit de orice program de dezvoltare și administrare a societății. Dacă avem o calitate ridicată a vieții, atunci sigur avem în spate o economie locală puternică, avem o viață socială și culturală intensă și avem soluții pentru principalele probleme cu care ne-am confruntat˝, susține Dan Cristian Codrean, candidatul PRO România la Primăria Cluj-Napoca.

Programul lansat astăzi în discuție are în centru trei valori cheie, care ar trebui să definească o administrație locală performantă: internaționalizarea, inovația și dialogul. Orice demers de schimbare menit să determine evoluția trebuie început cu două procese: diagnoză organizațională și audit intern pentru instituția care ar trebui să fie factorul declanșator al managementului performanței.

În cadrul conferinței prin care a fost supus atenției publice programul gândit pentru Cluj-Napoca, s-a vorbit despre patru axe prioritare de dezvoltare: administrație, infrastructură și urbanism, economie, respectiv societate.

˝Se tot vorbește despre Cluj-Napoca – oraș de cinci stele; a devenit un adevărat laitmotiv al discursurilor celor care au administrat Clujul până acum, însă realitatea este cu totul alta. Avem un oraș scump, poluat, sufocat de trafic, cu multe probleme generate de lipsa locurilor de muncă pentru multe persoane care nu au reușit să beneficieze de programe de reconversie profesională. Știu că putem avea cu toții o viață mult mai bună în acest oraș. Programul cu care am venit în fața dumneavoastră este gândit pe un interval de zece ani, ceea ce excede durata unui mandat de primar. Este un proiect pentru Cluj, pentru clujeni, și nu pentru a câștiga capital electoral! Sunt proiecte pe care trebuie să le implementăm dacă ne dorim să facem un salt evolutiv. Sigur, stăm bine față de alte orașe din țară, dar scopul nostru este să ajungem să ne comparăm cu marile orașe europene care au găsit un echilibru administrativ, astfel încât să ajungă la un indice ridicat de calitate a vieții˝, a declarat Dan Codrean.

Parkinguri pe structuri ușoare în fiecare cartier, construirea unor parcări mari la principalele intrări în oraș pentru cei care vin ocazional în Cluj, digitalizarea și tehnologizarea administrației pentru creșterea eficienței interacțiunii cu cetățeanul, un cod de procedură de monitorizare și evaluare a proiectelor, organizarea de one-stop-shop-uri, elaborarea unui ghid de urbanism care să confere identitate proprie fiecărui cartier în parte, refațadizarea clădirilor din cartiere, extinderea zonei verzi prin idei inovative (cum ar fi creșterea artificială a suprafeței verzi prin utilizarea acoperișurilor sau acoperirea cu gazon a suprafețelor care se pretează), înființarea unui Centru de excelență antreprenorială, stimularea antreprenoriatului medical, crearea unei platforme de dialog între mediul educațional și mediul de afaceri, dezvoltarea serviciilor de asistență socială – sunt doar câteva dintre proiectele concrete care se regăsesc în programul adus în discuție.

Programul a fost lansat în cadrul unei conferințe de presă la care au participat mai mulți membri ai PRO România Cluj, precum și reprezentanți ai presei clujene.

PRO România Cluj,

Biroul de Presă

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. lucian tomsa spune

    Haaaaaaaaaaa,PRO ROMANIA,sau pesedeulliliputan.
    Bey mincinosilor,hotilor si praduitorilor-Ce programe,care programe-VOI AVETI UN SINGUR PROGRAM HOTIA PRADUIALA SI MINCIUNA IN FRUNTE CU MINCINOSUL SEF,INFRACTORUL VICTOR PONTA…………
    Singura voastra abilitate este sa MINTITI PENTRU A PUTEA JEFUI…………….Nerusinatilor……..cINE O SA VA VOTEZE,PUSCARIASII DE LA GHERLA?????///// Sunteti un partid avorton,nascut din hoitul PCR…….

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More