Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Problema deșeurilor rezolvată temporar la Dej. Consilierii au aprobat transportul deșeurilor la Odorheiu Secuiesc

0 34

someseanul-consiliul local dej iulie 2015

Întruniți într-o ședință de îndată convocată de primarul Costan Morar, consilierii locali dejeni au aprobat azi proiectul de hotărâre cu privire la transportul deșeurilor menajere din Dej la Odorheiu Secuiesc.

Conform deciziei de azi a Consiliului Local Dej, s-a aprobat alocarea din bugetul local a sumei de 125.000 de lei, pentru ca deșeurile să fie transportate pentru o perioadă de 3 luni la rampa de gunoi de la Odorheiu Secuiesc.

Decizia consilierilor dejeni vine după ce miercuri primarul a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, pentru a propune o soluție de gestionare a problemei, fără a afecta cetățenii municipiului Dej, prin creșterea prețului la salubritate. Asta, după ce celula de depozitare din cadrul proiectului european „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Cluj”, nu a fost finalizată, iar solicitările de preluare a deșeurilor la rampele din județele învecinate, au primit răspuns negativ.

În condițiile în care singura variantă de depozitare în acest moment este la Odorheiu Secuiesc la 190 Km distanță, cu costuri suplimentare de aproximativ 35000 lei pe lună, edilul orașului a propus în cadrul comitetului, ca soluție, identificarea unor surse de finanțare din bugetul local pentru acoperirea costurilor suplimentare pentru o perioadă de trei luni, urmând ca ulterior să fie găsită o soluție de realizare a unei rampe ecologice în zona Dej.

”Nu suntem noi de vină că s-a ajuns în acest punct, însă noi trebuie să găsim soluții de rezolvare și prin soluția propusă de mine mi-am dorit ca dejenii să nu plătească preț mai mare la salubritate și în continuare deșeurile să fie ridicate de la Dej. Sigur că m-am gândit la gestionarea problemei și pe termen lung, de aceea am propus construirea unei rampe ecologice în zona Dej sau găsirea de variante, astfel încât cetățenii să nu fie afectați. Deocamdată prioritatea mea este găsirea de surse de finanțare pentru acoperirea costului suplimentar și voi supune atenției acest aspect Consiliului Local”, a declarat primarul Costan Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More