Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Problema inundațiilor din Dej. Morar Costan: „Am avut în permanență legătura cu Detașamentul de Pompieri”

0 604

Primarul Municipiului Dej, Morar Costan, răspunde în ceea ce privește situația gospodăriilor inundate pe strada Bistriței.

Primăria Municipiului Dej a dat publicității un comunicat de presă prin care se arată poziția primarului Morar Costan în ceea ce privește situația de pe strada Bistriței, unde apa a cuprins curțile mai multor gospodării. Primarul dejean a notat că, deși s-a aflat la o întâlnire cu oamenii de afaceri din Cluj, unde a participat și ministrul Finanțelor, Orlando Teodorovici, el a fost mereu în legătură cu Detașamentul de Pompieri.

Totodată primarul promite realizarea unei rețele de canalizare pentru apa menajeră pe strada Bistriței. Proiectul ar fi realizat alături de Compania de Apă Someș. Redăm în întregime punctul de vedere al primarului Morar Costan.

Din păcate condițiile meteorologice din ultimele zile au creat probleme în mai multe zone din țară inclusiv în municipiul nostru. Ca de obicei în astfel de situații încercăm să intervenim în zonele cu probleme, în cel mai scurt timp posibil, mai ales că odată cu cantitățile de apă sunt angrenate și aluviuni. La fel am procedat și pe strada Bistriței.

Cu toate că în cursul zilei de astăzi am participat la o întalnire cu mediul de afaceri din zonă , la care a fost prezent și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, unde au participat numeroși reprezentanți ai agenților economici din municipiu, am avut în permanență legătura cu Detașamentul de Pompieri pentru a gestiona situația gospodăriilor inundate pe strada Bistriței iar începând cu ora 14.00 s-a intervenit pentru pomparea apei. Strada Bistriței este o zona problema, tocmai de aceea a fost prinsă în proiectul Companiei de Apa Someș, împreună cu Primăria Municipiului Dej, prin care se va realiza rețeaua de canalizare a apei menajere, și ulterior printr-un proiect separat se va realiza rețeaua de colectare a apei pluviale și modernizarea străzii.

Și în acest moment suntem pe teren împreuna cu echipele Serviciului Administrării Domeniului Public și ale Detașamentului de Pompieri Dej pe strada Bistriței, Macazului, strada Șomcutului din zona Viile Dejului, zona podului peste Someș unde râul și-a depășit cotele și în alte zone cu situații similare. Indiferent care va fi evoluți în continure suntem pregătiți să intervenim, condițiile meteorologice neputând fi controlate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More