Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Problema redeschiderii teraselor. Discuții între Ludovic Orban și reprezentanții Horeca

0 414

Reprezentanții Guvernului au declarat azi că au avut loc consultări între premierul Ludovic Orban și reprezentanții Horeca. Problema spinoasă este reluarea activităților teraselor și cafenelelor.

Premierul Ludovic Orban a continuat astăzi consultările cu reprezentanții industriei Horeca, în perspectiva reluării activității acestui sector, în condiții de siguranță, atunci când situația epidemiologică o va permite.

Discuțiile au vizat stabilirea unui calendar de redeschidere a sezonului turistic în România, a activității teraselor și cafenelelor, precum și măsurile de sprijin necesare pentru redresarea acestui sector afectat de pandemia de COVID-19.

Prim-ministrul a subliniat că la nivelul Guvernului sunt în etapă avansată de pregătire mai multe măsuri de sprijinire a economiei de care va beneficia și industria Horeca. În acest sens, sunt avute în vedere acordarea de garanții guvernamentale pentru creditele contractate de IMM-uri pentru capital de lucru și investiții, prelungirea acordării șomajului tehnic pentru sectoarele care nu își pot relua activitatea, într-o primă etapă, iar, ulterior, susținerea din fonduri guvernamentale a unei părți a cheltuielilor de salarizare pentru angajații ale căror locuri de muncă vor fi menținute de angajatori.

„Guvernul susține, prin măsuri active, reluarea activității sectorului Horeca, atunci când situația epidemiologică o va permite, însă această etapă trebuie atent pregătită, în condiții de siguranță sanitară pentru cetățeni”, a subliniat prim-ministrul, arată un comunicat emis de către reprezentanții Guvernului României.

În urma acestor consultări, Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turism, a spus că a primit o promisiune de la premier privind redeschiderea sectorului de afaceri respectiv.

Restaurantele, terasele vor fi redeschise de la 1 iunie, urmând ca hotelurile toate să fie redeschise pe 15 iunie. Luăm toate măsurile necesare în așa fel încât pe 15 iunie să fie startul pentru litoral 2020. Noi am cerut mai devreme, am făcut o reevaluare și am hotărât pe 15 iunie, a declarat acesta într-o intervenție la Antena 3.

Totuși, potrivit celor de la Digi 24, cei din Guvern spun că încă nu există o decizie în acest sens, discuțiile de luni fiind doar la nivelul de consultări.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More