Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Probleme tehnice la Tarom. Cursa Cluj-Napoca – București a plecat cu mare întârziere

0 44

Peste patru ore au fost nevoiți să aștepte, în această dimineață, pe aeroportul din Cluj-Napoca, pasagerii unei curse Tarom care trebuia să plece spre Capitală. Așteptarea a fost cauzată de probleme tehnice.

 

Defecțiunile tehnice par să devină ceva la ordinea zilei în ceea ce privește zborurile companiei Tarom, mai ales cele pe rutele interne. Luni dimineața, cursa ce trebuia să decoleze spre București a fost ținută la sol timp de peste patru ore.

“Avionul trebuia să decoleze la 8.25 din Cluj Napoca dar a plecat la ora 13”, a spus un pasager de pe această cursă.

 

În prezent, Tarom operează 21 de aeronave

Compania de stat Tarom, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, a demarat la începutul lunii februarie o procedură care vizează achiziţia a două aeronave în leasing operaţional. În acest moment procedura se află în etapa de evaluare a ofertelor, se arătă într-un document publicat pe site-ul ministerului.

Recent, Tarom a renunţat la rutele de pe aeroportul din Iaşi, ca urmare a faptului că flota companiei s-a redus cu două aeronave la finalul anului trecut. În octombrie, avioanele Airbus A310 au fost retrase pe motiv că nu mai erau eficiente din punct de vedere al consumului.

În februarie anul acesta, consiliul de administraţie al companiei de stat Tarom l-a înlocuit la conducerea transportatorului aerian pe Dan Plaveti cu Eugen Davidoiu, fost şef al Electrica Serv, la Termoelectrica şi al Societăţii Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO).

Sub instabilitatea de la nivelul conducerii, Tarom adună pierderi,  finalizând primul semestru al anului trecut cu 28,6 milioane de lei pierderi, nivel aproape similar cu cel de anul anterior şi de peste opt ori mai mare faţă de rezultatul prognozat.

Singurul jucător al cărui trafic nu a crescut semnificativ în 2016  este Tarom, care a transportat anul trecut doar 2,41 milioane de pasageri, faţă de 2,4 milioane de pasageri în 2015. Compania de stat Tarom riscă să iasă din top trei în acest an dacă gigantul low-cost Ryanair va continua expansiunea în acelaşi ritm ca anul trecut.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More