Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Problemele persoanelor cu dizabilități, dezbătute în cadrul unei conferințe a CNDR – FOTO

0 79

Consiliul Național al Dizabilității din România (CNDR) a organizat joi la Dej, în Sala Mare a Primăriei, o conferință dedicată dezbaterii problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități din Dej și nu numai.

La conferința găzduită la Dej, organizată cu sprijinul reprezentantei CNDR în teritoriu, Monica Buzași, au participat Iustina Radu, președinte executiv al CNDR București și alți reprezentanți ai instituției, reprezentanți ai Societății Naționale a Crucii Roșii, dar și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială din Dej și Cluj-Napoca, alături de primarul Dejului Costan Morar și viceprimarul Teodora Muncelean.

Printre temele de discuție abordate s-au aflat problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități în relațiile cu autoritățile publice locale, probleme medicale sau administrative în obținerea certificatelor cu grad de handicap, dar și situații juridice ivite între companii și persoanele cu handicap încadrate în câmpul muncii, explicate de Mihaela Cota Protopopescu, consilier juridic la CNS CARTEL ALFA FILIALA CLUJ.

După amiaza, organizatorii au desfășurat întâlniri cu locuitorii Dejului, în mai multe zone ale orașului, împreună cu reprezentanții instituțiilor amintite și alături de o parte dintre artiștii care vor susține un concert caritabil de muzică folk vineri seara pe terasa Weekend.

Concertul va începe la ora 18, fiind unul cu caracter umanitar. Prețul de intrare este de 15 lei, banii strânși urmând a fi donați persoanelor cu dizabilități aflate în nevoie.

Pentru dejenii inimoși, iubitori de muzică folk și poezie, vor susține momente artistice Florin Săsărman, Maria Gheorghiu, Dinu Olărașu, George Stanca, Sandu Cătinean, Oana Dragomir, Petra și Marin Grad, Liliana Moldovan, Zoltan Butuc sau Tic Petroșel.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More