Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Procesul intentat de către Uioreanu statului român, admis de judecători

0 243

Decizia fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, de a chema in instanță statul român, a fost admisă de către judecători.

Conform Agerpres, magistraţii Judecătoriei Cluj au decis în favoarea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu în procesul pe care acesta l-a intentat statului român, stabilind că au fost încălcate două articole din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Agerpres notează că instanţa a admis „în parte cererea de chemare în judecată şi obligă pârâţii Statul Român, MAI, IGPR şi IPJ Cluj, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 2.700 euro, reprezentând contravaloarea prejudiciului moral cauzat ca urmare a încălcării dispoziţiilor art. 3 CEDO”.

De asemenea s-a mai decis ca instituțiile chemate în judecată să plătească şi suma de 1.800 de euro, contravaloarea prejudiciului moral cauzat ca urmare a încălcării dispoziţiilor art. 8 CEDO. Totodată instanţa a decis şi plata către Uioreanu a sumelor de 300 şi, respectiv, 200 de euro, în solidar, de către MAI, IGPR şi DGPB, de asemenea pentru încălcarea aceloraşi două articole CEDO. O altă plată ce ar trebui efectuată către Uioreanu este cea a cheltuielilor de judecată în cuantum de 10.213 lei, reprezentând taxă de timbru şi onorariu avocaţial.

Decizia, pronunţată în 9 ianuarie, nu este definitivă, având drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Reamintim că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu a fost condamnat în ianuarie 2018, definitiv, printr-o decizie a Curţii de Apel Cluj, la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă la spălare de bani.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More