Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Procesul intentat de către Uioreanu statului român, admis de judecători

0 123

Decizia fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, de a chema in instanță statul român, a fost admisă de către judecători.

Conform Agerpres, magistraţii Judecătoriei Cluj au decis în favoarea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu în procesul pe care acesta l-a intentat statului român, stabilind că au fost încălcate două articole din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Agerpres notează că instanţa a admis „în parte cererea de chemare în judecată şi obligă pârâţii Statul Român, MAI, IGPR şi IPJ Cluj, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 2.700 euro, reprezentând contravaloarea prejudiciului moral cauzat ca urmare a încălcării dispoziţiilor art. 3 CEDO”.

De asemenea s-a mai decis ca instituțiile chemate în judecată să plătească şi suma de 1.800 de euro, contravaloarea prejudiciului moral cauzat ca urmare a încălcării dispoziţiilor art. 8 CEDO. Totodată instanţa a decis şi plata către Uioreanu a sumelor de 300 şi, respectiv, 200 de euro, în solidar, de către MAI, IGPR şi DGPB, de asemenea pentru încălcarea aceloraşi două articole CEDO. O altă plată ce ar trebui efectuată către Uioreanu este cea a cheltuielilor de judecată în cuantum de 10.213 lei, reprezentând taxă de timbru şi onorariu avocaţial.

Decizia, pronunţată în 9 ianuarie, nu este definitivă, având drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Reamintim că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu a fost condamnat în ianuarie 2018, definitiv, printr-o decizie a Curţii de Apel Cluj, la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă la spălare de bani.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.