Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Procurorii ce au anchetat violențele din 10 august 2018, cercetați disciplinar

0 249

Cei trei procurori militari ce s-au ocupat de anchetarea violențelor din 10 august 2018 sunt cercetați disciplinar.

Digi24, dar și alte surse media anunță că trei procurori militari ce s-au ocupat de anchetarea violențelor din 10 august 2018 sunt cercetați disciplinar. Este vorba, spun cei de la Digi24, despre șeful Secţiei Parchetelor Militare din cadrul PICCJ, Gheorghe Cosneanu, Codruţ Mihalache şi Bogdan Ciprian Pîrlog, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti,

Printre ei se află și procurorul care a fost în Piața Victoriei pe 10 august, la mitingul diasporei, și apoi a decis să se sesizeze din oficiu. Se pare că Inspecția Judiciară le reproșează celor trei procurori că ar fi încălcat dispoziții din ordine interne din cadrul Ministerului Public. Doi dintre procurori sunt acuzați că ar fi delegat alți magistrați să lucreze în cadrul acestui dosar cu încălcarea a două ordine ale Procurorului general al României, în timp ce procurorul care s-a sesizat din oficiu în acest caz este acuzat că nu ar fi trebuit să meargă în Piața Victoriei fără să își anunțe superiorii și că în acest fel a fost în același timp atât martor al evenimentelor, cât și organ de cercetare.

Criticile asupra acestei decizii nu au întârziat să apară, căci reprezentanții asociației Declic consideră acest gest a fi încă un pas către dictatură.
„Haide, încet-încet, spre dictatură. Să cercetăm procurorii, să-i amenințăm pe cei ce au inițiat petiția către ONU, orice, dar să nu fie tras nimeni la răspundere” au scris cei de la Declic pe propria pagină de Facebook.

Foto: Captură ecran Facebook

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More