Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Procurorul Adrian Vasile Anghel, de la Parchetul Judecătoriei Dej, exclus din magistratură

0 93

judecatoriaDej

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, marţi, excluderea din magistratură a procurorului Adrian Vasile Anghel, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria  Dej, pentru abateri disciplinare.

Secţia pentru procurori a CSM a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Vasile Adrian Anghel, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, şi a aplicat sancţiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură.

Potrivit site-ului CSM, magistratul a fost sancţionat pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de articolul 99, litera a, din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, în care se prevede că sunt abateri disciplinare „manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs, la instanţă, în termen de 15 zile de la comunicare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More