Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Producția modelului de smartphone Galaxy Note 7, oprită de Samsung

0 57

Samsung Electronics Co Ltd a decis să suspende producția telefonului Galaxy Note 7 din motive de siguranță, după ce în presă au apărut articole potrivit cărora bateria acestui telefon a luat foc.

Decizia de suspendare a producției de Galaxy Note 7 a fost luată în cooperare cu autoritățile pentru protecția consumatorilor din Coreea de Sud, China și SUA, a declarat oficialul sub protecția anonimatului. „Măsura include uzina Samsung din Vietnam care este responsabilă pentru livrările globale de Galaxy Note 7”, a mai spus oficialul.

Cotidianul financiar Wall Street Journal a informat și el că producția telefonului Galaxy Note 7 a fost suspendată citând „o sursă bine informată” însă grupul sud-coreean Samsung nu a confirmat încă această decizie.

Samsung a început să comercializeze „phableta” (-terminal de talie medie între smartphone și tabletă—n.r.) Galaxy Note 7 la data de 19 august însă în luna septembrie a fost nevoit să anunțe retragerea de pe piață a 2,5 milioane exemplare, după mai multe incidente în care bateria acestui telefon a luat foc. Ulterior, grupul sud-coreean a decis să înlocuiască dispozitivele vândute deja la nivel mondial, dar săptămâna trecută au apărut informații că și dispozitivele de înlocuire au luat foc.

Unii analiști au estimat la cel puțin 1.000 de miliarde de woni (804 milioane de euro) impactul retragerii de pe piață a telefoanelor Galaxy Note 7 asupra profitului înregistrat de divizia de dispozitive mobile a grupului Samsung. Dacă se va confirmă că și modelele de înlocuire au o problemă tehnică, aceste costuri ar putea să crească și mai mult.

Problemele cu bateriile celui mai nou telefon riscă să afecteze reputația și profitul Samsung într-un moment în care firma sud-coreeană se confruntă cu o concurență crescută din partea Apple pe segmentul high-end precum și din partea rivalilor chinezi pe segmentul telefoanelor ieftine. Dispozitivele mobile asigură cea mai mare parte a profiturilor Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphones, chipuri de memorie și televizoare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More