Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Produs de Cluj la Gherla! Vezi programul și ce străzi vor fi închise

0 189

În acest weekend, la Gherla, va avea loc ediţia cu numărul 55 a târgului Produs de Cluj, cel mai fain târg din Ardeal. Evenimentul este organizat de Asociaţia Produs de Cluj, aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Gherla, şi se va desfăşura pe platoul autogării.

„Peste o lună, în noiembrie, vom aniversa şase ani de la înfiinţarea Asociaţiei Produs de Cluj, un proiect de suflet al meu. Acum vom organiza cel de-al 55-lea târg, ocazie cu care vom sărbători pământul şi roadele sale. Invit pe această cale locuitorii municipiului Gherla, cei care întotdeauna au primit cu braţele şi sufletele deschise ceea ce Clujul are mai bun de oferit, „Produsul de Cluj”, să viziteze târgul pentru a sărbători împreună venirea toamnei şi bogăţia recoltei”, declară Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Aşa cum se cuvine la o asemenea sărbătoare, aducem cu noi nu doar legume şi fructe de sezon, tocmai potrivite pentru a finaliza murăturile şi conservele pentru iarnă, dar şi produse din carne, lapte ori miere de la hărnicuţele albine, uleiuri presate la rece şi dulciuri de casă. Pentru doamne şi domnişoare meşterii artizani pregătesc de zor bijuterii unicat, dar şi neasemuite ii şi cămăşi tradiţionale. Cei care vor vizita târgul vor putea achiziţiona şi dulceţuri, siropuri, murături, zacuscă, toate preparate după reţete vechi, păstrate de la bunici şi străbunici. Şi pentru că e vremea culesului, avem o surpriză pentru gherleni, respectiv o mustărie tradiţională, de unde vor putea gusta must proaspăt stors.

Nu va lipsi nici de această dată parcul de distracţii, destinat nu doar celor mici, ci tuturor amatorilor de adrenalină, spectacolul de magie şi atelierul de sculptură în fructe şi legume. Toate acestea vor fi acompaniate de artişti şi ansambluri populare clujene, îndrăgite şi apreciate, aşa cum se cuvine la o mare sărbătoare.

Vezi unde va fi închisă circulația:

harta-trafic-blocat-gherla

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More