Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Produse expirate, importate din străinătate, sunt vândute în România ca bune

0 42

Afirmaţii grave făcute de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. Acesta spune, după scandalurile din ultimul timp legate de produsele alimentare stricate, că ţara noastră e o piaţă de mâna a zecea, în care se aduc din străinătate produse expirate. Tot Irimescu acuză statul şi ANPC că nu îşi fac datoria.

”Aici este o piaţă în care importa­to­rii se orientea­ză şi aduc produ­se la sfârşit de ter­men de valabili­tate sau chiar de­păşit. În România salamul se spală cu oţet; se schimbă saramura la brânză, iar brânza se bagă din nou la vânzare. Statul nu-şi face dato­ria, ANPC-ul nu şi-o face. Alţii con­trolează ce intră din România, noi de ce să nu controlăm ce primim de la alţii?”, a susținut Irimescu.

Declarația a fost dată după recentul scandal în care a fost implicat lanţul de magazine Profi.

Preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine Costel Caraş îl felicită pe ministru pentru curajul său.

„Mă surprind declarațiile. Despre povestea asta știam de mult timp, o piață de mâna a zecea și un stat de mâna a zecea. Nu au reușit și nu i-a interesat, cred ca s-au dat și multe șpăgi să se întâmple astea până acum. Mă surprinde plăcut.

Noi suntem stupefiați de ce se întâmplă în țara noastră, iata că un ministru ridică foarte tranșant o problemă. Felicitari, dle Irimescu!”, a declarat Costel Caraș pentru mediafax.

Declaraţiile preşedintelui Sindicatului Crescătorilor de Taurine Costel Caraş vin după ce ministrul agriculturii Achim Irimescu a spus că în România salamul se spală cu oţet, iar brânza se vinde după ce i s-a schimbat saramura. Potrivit lui Achim Irimescu, de vină pentru aceste cazuri ar fi statul care nu îşi face datoria.

În ultimele luni industria ali­men­tară locală a fost atinsă de mai multe scan­daluri. Toate au fost legate de calitatea produselor care se vând în magazinele românești. Zeci de copii au ajuns la spital cu sindromul hemolitic uremic după ce au consumat produse lactate infestate cu bacteria E-coli. Un alt caz a fost cel al apei minerale pline cu germeni vândută în supermarketurile româneşti. Recent un fost director al unui magazin Profi din Arad a acuzat conducerea companiei că l-ar fi obligat să vândă carne expirată pe care să o spele cu detergent şi oţet.

Cea mai nou declarație a ministrului Agriculturii vizează pește importat: În intestinul macroului stă viermele Anisakis. În toată Europa este eviscerat, la noi nu, pentru că România e o țară de mâna a zecea

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More