Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Produse expirate, retrase de inspectorii bistriţeni

0 139

mancare
Inspectorii Poliţiei Locale Bistriţa au făcut numeroase controale de la începutul anului şi până în prezent la magazinele de cartier. Peste 20 de firme au fost găsite cu probleme, inspectorii aplicând amenzi în valoare de 23.700 de lei celor care aveau expusă spre vânzare marfă expirată.

În urma controalelor făcute în acest an inspectorii au descoperit în 26 de magazine marfă expirată. În total au fost confiscate 141,1 kilograme de produse cu termenul de valabilitate depăşit şi au fost date amenzi de 23.700 de lei.

Cel mai recent control, în urma căruia au fost găsite nereguli, a avut loc ieri la magazinul de la „Casa Albă”. Redăm mai jos comunicatul Poliţiei Locale Bistriţa:

„În data de 14.05.2013, Poliţia Locală Bistriţa – Biroul Inspecţie Comercială, a efectuat un control tematic la magazinul mixt-universal “Casa Albă”, punct de lucru al S.C. VARODIMEX S.R.L., obiectivul major al controlului fiind expunerea de produse spre vânzare cu termen de valabilitate expirat sau fără termen de valabilitate afişat.

De asemenea, s-au controlat în cadrul magazinului în cauză şi autorizaţiile necesare funcţionării, afişarea preţurilor în mod corespunzator, precum şi carnetele de sănătate ale lucrătorilor comerciali, buletinele metrologice pentru cântarele electronice, ţinuta şi ecusoanele agenţilor comerciali.

Au fost constatate produse cu termen de valabilitate expirat, produse fără termen de valabilitate afişat în cantitate de 10,600 kg.

Controlul efectuat de poliţiştii locali a fost obstrucţionat de către administratorul S.C.VARODIMEX S.R.L., care sosind la punctul de lucru a cerut în mod imperios ca acţiunea de control să fie oprită, însa lovindu-se de refuzul poliţiştilor locali, a părăsit magazinul împreună cu toţi angajaţii.

Acţiunea de control a fost suspendată temporar, aceasta fiind reluată după discuţiile purtate cu administratorul S.C. VARODIMEX S.R.L. Cântarul electronic din incinta magazinului din zona mezeluri( unde s-a efectuat cântărirea produselor expirate) nu comunica cu casele de marcat.

Administratorul S.C. VARODIMEX S.R.L. a fost invitat printr-un Act de Control la sediul Politiei Locale în data de 15.05.2013, orele 9, însă nu s-a prezentat. În conformitate cu prevederile Legii 12/1990 republicată, si O.G. 99/2000, administratorul în cauză a fost sancţionat cu amendă în valoare de 10.000 de lei. Inspectorii D.S.V.S.A. au fost înştiinţaţi şi vor prelua marfa confiscată spre a fi incinerată”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More