Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Profesor dejean, Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Cluj-Napoca

0 80

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca va acorda titlul de Doctor Honoris Causa, domnului profesor emerit dr. ing. Nachum Finger, de la Universitatea Ben-Gurion din, Israel. Nachum Finger s-a născut și a copilărit la Dej.

Ceremonia de decernare va avea loc joi, 18 mai 2017, de la ora 11, în Aula „Alexandru Domșa”, str. Constantin Daicoviciu nr. 15.

Titlul de Doctor Honoris Causa este conferit ca semn al prețuirii, al excelenței profesionale și academice dovedite de profesorul dr. ing. Nachum Finger, a contribuției remarcabile la dezvoltarea cooperării științifice internaționale, mai ales în domeniul ingineriei și managementului industrial, precum și pentru notorietatea sa profesională internațională.

Profesorul dr. ing. Nachum Finger a fost rectorul Universității “Ben-Gurion” între anii 1994-2002, decan al Facultății de Științele Ingineriei din aceeași universitate în perioada 1989-1994, precum și director al Departamentului de Inginerie Industrială și Management între 1975-1984, responsabil cu introducerea unor noi domenii de cercetare în informatică și robotică. O poziție importantă ocupată de profesorul Nachum Finger a fost cea de director adjunct al Consiliului Israelian din Învățământul Superior între 2008-2012, responsabil cu coordonarea instituțională a sistemului de evaluare a calității în învățământul universitar din Israel.

Cu o pregătire temeinică în domeniul ingineriei și a științelor aplicate, domnul profesor dr.ing. Nachum Finger, este absolvent al Universității Columbia din SUA, unde și-a susținut doctoratul în științe inginerești cu teza „The Impact of Government Subsidies on Industrial Management”, precum și doctoratul în domeniul științelor educației cu teza „Industrial Engineering: A Study in Curriculum Applicability”.

În prezent este profesor emerit al Universității “Ben-Gurion” din Israel.

Nachum Finger  s-a aflat zilele acestea și la Dej, oraș unde s-a născut și a copilărit, fiind primit într-o vizită oficială de către primarul Costan Morar.

”Însoțit de Pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, Președintele Senatului Universității Babeș Bolyai și o delegație din Israel, profesorul care a copilărit la Dej, s-a bucurat de revenirea în locurile natale și de dezvoltarea municipiului nostru. Profesorul dejean a primit o Diplomă de Excelență din partea Primăriei Municipiului Dej și urmează să îi fie conferit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Cluj-Napoca”, precizează Primăria Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More