Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Profesorii atacați din nou. Sporul de Covid, neconstituțional

0 704

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea Guvernului asupra legii pentru acordarea unui stimulent de risc personalului din învăţământ, stabilind că actul normativ e neconstituţional, notează cei de la Digi 24.

Sesizarea la CCR cu privire la neconstituţionalitatea actului normativ a fost făcută de către Guvern la începutul lunii noiembrie.

Proiectul prevedea acordarea unui stimulent de risc cadrelor didactice, precum şi personalului didactic auxiliar şi personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar, pe durata stării de alertă şi a stării de urgenţă.

Potrivit acestui proiect, lista persoanelor care beneficiază de stimulentul de risc se stabileşte lunar, prin decizie a conducătorului unităţii de învăţământ, care este responsabil pentru întocmirea ei şi are obligaţia de a o comunica inspectoratului şcolar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More