Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Profesorii care nu se vaccinează anti-Covid ar putea preda EXCLUSIV online

0 157

Ministrul Educației a declarat, marți, că mulți părinți cer ca o condiție pentru reluarea cursurilor cu prezența fizică să fie vaccinarea cadrelor didactice. În acest context, Sorin Cîmpeanu nu a exclus varianta ca profesorii care aleg să nu se imunizeze anti-Covid să țină cursuri doar online.

”Vă împărtășesc o experiență din ceea ce primesc eu ca ministru și ministerul. E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate. Sunt din ce în ce mai mulți acei părinți. Sigur, există probleme de confidențialitate a actului medical, există foarte multe aspecte care trebuie luate în discuție. Dar vă spun că este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… Cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică”, a spus Cîmpeanu, la Ploiești, în cadrul conferinței ”Vaccinare și testare pentru învățare”.

Ministrul Educației a precizat că, momentan, este vorba despre o ipoteză, o decizie urmând să fie luată și în funcție de presiunea din partea părinților.

”Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens. Justificată, dintr-o perspectivă. Sigur, perspectivele sunt multiple”, a adăugat Cîmpeanu, potrivit hotnews.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More