Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Profesorii navetiști din Dej își cer deconturile pentru transport

2 118

Liceul Tehnologic Constantin Brancusi Dej (2)

Mai mulți profesori care sunt din Cluj-Napoca sau alte localități și predau la școlile din Dej se plâng că nu și-au mai primit deconturile pentru transport din luna noiembrie a anului trecut.

Una dintre profesoare, care predă biologie la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” și la Liceul Tehnologic ”Someș Dej”, se plânge pe domnuleprimar.ro despre faptul că dascălii care fac naveta pentru a preda la Dej nu și-au mai primit decontul pentru transport de o jumătate de an.

”Este absolut revoltător ce se întâmplă. Nu mai primim decontul navetei din luna noiembrie. La Someș doamna contabilă îmi răspunde „nu sunt prinse în buget aceste tipuri de cheltuieli„(adică să înțeleg că nu ați repartizat de la primărie „bani transport profesori”), iar la Brâncuși: „nu înțelegeți, trebuie să achităm cheltuielile de întreținere prima dată, așa e legea„(să înțeleg că nu au bani suficienți de la primărie sau ați trimis banii ptr transport profesori și se folosesc ptr alte cheltuieli)” spune profesoara în sesizarea făcută primarului Costan Morar.

Simona Bel spune că doar la Dej se întâmplă ca deconturile pentru transport să fie mereu plătite cu întârziere de câteva luni.

”Și în cazul nostru există o LEGE ptr decontarea cheltuielilor de transport. De ce să ajungem să ne umilim permanent ptr acești bani, să tot cerșim drepturile noastre de ani de zile. Niciodată nu am primit decât decontarea parțială a abonamentului și s-au făcut uitate câteva luni, am acceptat, dar ceea ce se întâmplă acum este de neacceptat. Am avut răbdare suficientă, dar acum e vorba de câteva sute de lei. La salarii mizerabile de 1000 lei, nu ne putem permite ca aceste sume să le donăm Primăriei sau școlii. În Gherla și la alte școli din Dej se decontează naveta, doar la aceste 2 licee nu se primesc bani suficienți niciodată. Ne trezim la ora 4 dimineața, ajungem în Cluj de multe ori la ora 18, 3.20 ore pe tren zilnic, pe cel mai ieftin mijloc de transport, facem drumul pe jos de la gară să nu mai cheltuim și câte alte sacrificii…”

Profesoara solicită Primăriei achitarea sumelor restante: ”Nu se poate sub nici o formă să donăm drepturile noastre Primăriei Dej, mai ales că din noiembrie nu am primit nici un ban. Ca atare, vă rog în numele meu și al colegilor mei să ne achitați aceste cheltuieli de transport rămase restante și să trimiteți expres acești bani liceelor de acum înainte sub denumirea „cheltuieli decont navetă profesori”. Eu înțeleg toate greutățile finaciare ale primăriei, dar a priva profesorii cu salarii mizere de aceste sume este total inacceptabil. Cred că este în joc prestigiul instituției pe care o conduceți”

Contactat de ZiarDeCluj.ro pe acest subiect, primarul Costan Morar a explicat că a plătit școlilor utilitățile, fără să facă referire la deconturile de transport ale profesorilor. Mai apoi, reprezentanții primăriei Dej au transmis un comunicat în care arată că deconturile vor fi plătite până la finalul lunii.

„În ceea ce privește cheltuielile aferente transportului cadrelor didactice din alte localități, până la această dată, au fost achitate sumele aferente deconturilor depuse și aprobate. Pentru deconturile depuse ulterior urmează să fie depusă plata până la finalul lunii mai.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More