Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Profesorul clujean Ioan Ardelean, de la Universitatea Tehnică, plasat în arest la domiciliu – VIDEO de la percheziții

0 469

Magistraţii Tribunalului Cluj-Napoca au dispus, duminică, plasarea în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile a profesorului Ioan Ardelean de la Universitatea Tehnică, acesta fiind cercetat pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea bani de la studenţi. În biroul său, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au găsit două mii de euro.

Potrivit portalului instanţei, magistraţii Tribunalului Cluj-Napoca au dispus, duminică seară, plasarea în arest la domiciliu a profesorului Ioan Ardelean de la Universitatea Tehnică din oraş.

”Dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, faţă de inculpatul A. I., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 03.09.2017 şi până la data de 02.10.2017 inclusiv”, se arată pe portalul instanţei.

Pe durata aerestului, profesorul nu poate părăsi domiciliul din Cluj-Napoca fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi care a dispus măsura.

De asemenea, instanţa precizează obligaţiile pe care le are profesorul Ardelean pe durata arestului la domiciliu: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori va fi chemat; să nu comunice, direct sau indirect, cu persoanele care au calitatea de suspect sau martor în cauză, cu studenţii de la Facultatea de Mecanică a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, precum şi cu profesorii sau alţi angajaţi din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca.

Instanţa ”atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”.

Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Profesorul Ioan Ardelean de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a fost prins în flagrant de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) în timp ce lua 450 de euro şi 450 de lei de la mai mulţi studenţi pentru a promova examenul restant la materia ”Mecanisme I şi II”.

Ulterior, ofiţeri de poliţie judiciară ai DGA Cluj, cu sprijinul Centrului Operaţional 3 Cluj-Napoca şi Structura Centrală, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au efectuat două percheziţii la domiciliul şi în biroul profesorului.

În birou a fost găsită suma de două mii de euro, în bancnote de câte 50 de euro, dar şi mai multe plicuri cu numele unor studenţi.

Totodată, DGA anunţă că se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Ioan Ardelean este profesor universitar, doctor în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

Sursa: News.ro


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More