Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Profesorul de la UBB acuzat de plagiat a fost dat afară

1 398

UBBCluj

Comisia de etică a UBB Cluj-Napoca a analizat acuzația de plagiat împotriva profesorului universitar Gheorghe Popescu şi s-a decis să fie dat afară.

Acuzaţia a fost adusă de profesorul de economie de la Liceul de Poştă şi Telecomunciaţii din Cluj Napoca, Valeria Gâdiu,  în urmă cu mai multe săptămâni. Acesta i-a acuzat pe profesorii universitari Gheorghe Popescu, de la Departamentul de Economie Politică a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, şi conferenţiarul Radu Danciu, decanul Facultăţi de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Creştine Dimitie Cantemir, că şi-au însuşit fără drept lucrarea de doctorat a acesteia, după care au editat o carte şi şi-au trecut numele pe aceasta fără a avea niciun drept.

În urma audierilor efectuate, Comisia de etică a descoperit existenţa plagiatului, ceea ce constituie o abatere gravă de la buna conduită în cercetarea ştiinţifică. În urma acestui rezultat, a fost luată decizia desfacerii disciplinare a contractului de muncă, prof. univ. dr. Gheorghe Popescu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Altar spune

    si cu Danciu s-a intamplat ceva? Ghici ghicitoarea mea….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More