Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Profesorul Janossy Alexandru Farcaș este începând de azi cetățean de onoare al Municipiului Dej – VIDEO

0 79

Consiliul Local Dej, întrunit azi în ședința ordinară a lunii februarie, a stabilit printr-un proiect de hotărâre acordarea titlului de ”Cetățean de onoare al municipiului Dej” profesorului Janossy Alexandru Farcaș.

Născut în 1926 la Dej, profesorul Janossy Alexandru Farcaș s-a remarcat de-a lungul vieții și a carierei de profesor în viața comunității dejene, sute de elevi dejeni fiind instruiți și educați în timpul carierei îndelungate de 43 de ani a cadrului didactic.

În vârstă de 90 de ani, profesorul Janossy Alexandru Farcaș a fost extrem de emoționat azi, la ședința consilierilor dejeni, unde consilierul Anamaria Kovrig, cea care a și inițiat proiectul de hotărâre pentru acordarea titlului de cetățean de onoare, i-a adresat un amplu ”laudatio”.

Acesta a prezentat viața plină de evenimente a profesorului, cariera și realizările acestuia, amintind totodată faptul că a fost distins cu titlu de Profesor Emerit la Cluj-Napoca (1981), titlul de Dascăl Emerit (2000), iar în 2009 a primit distincția ”Floare de colț” din partea Uniunii Cadrelor Didactice Maghiare din România.

Cuvinte frumoase despre fostul cadru didactic a oferit în fața celor prezenți și Lukacs Eva, fostă elevă a profesorului, care l-a descris drept un dascăl blând și înțelept, răbdător cu elevii săi, din mâinile căruia au ieșit sute de elevi care mai apoi aveau să devină profesori, artiști sau chiar preoți în rândul Bisericii Reformate.

Janossy Sandor, așa cum este cunoscut de elevi și colegii profesori, este autorul a numeroase lucrări științifice, despre sistemul de învățământ dejean, dar și despre mediul înconjurător, fauna și flora din zona Dejului, sau istoria meteorologiei la Dej.

Vedeți în materialul video de mai jos întreaga prezentare a noului cetățean de onoare al Dejului.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More