Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Profil de candidat: Sebastian Lazin, candidatul PMP la Primăria Dej

0 415

Cu doar câteva zile înainte de finalizarea campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie, Sebastian Lazin, candidatul Partidului Mișcarea Populară la Primăria municipiului Dej, a binevoit să acorde un interviu pentru Someșeanul.ro, în cadrul căruia transmite dejenilor gândurile și proiectele sale de viitor pentru dezvoltarea comunității.

Reporter: Om politic, om de afaceri, dar nu în ultimul rând rând un familist și un filantrop. Cine este Sebastian Lazin, cel din spatele imaginii publice?

Sebastian Lazin: În primul rând aș dori să fac o prezentare a mea pentru cei care nu mă cunosc. Numele meu este Lazin Sebastian Flaviu, am 35 de ani, sunt căsătorit și am o fetiță de 10 ani. Sunt născut în Dej, oraș în care am crescut și am reușit să-mi creez un viitor. Sunt de profesie economist și momentan dețin, împreună cu fratele meu, o firmă de succes. Nu pot vorbi despre cel din spatele imaginii publice, pentru că cei care mă cunosc mă apreciază în primul rând pentru realizările avute înainte de a mă implica în politică.

Referitor la partea de filantropie vreau să rămână în continuare ceva ce nu îmi doresc să fie făcut public.

Reporter: Ați intrat de la o vârstă tânără în politică. Ce v-a determinat să faceți acest pas?

Sebastian Lazin: Experiența acumulată în domeniul meu de activitate și faptul că sunt un cetățean implicat în viața dejeană m-au determinat să intru în politică, fiind convins că pot aduce un plus de valoare administrației publice locale.

Reporter: Ați fost timp de aproape un mandat consilier local. Credeți că ați reușit să produceți o schimbare în administrația locală?

Sebastian Lazin: O schimbare nu, dar o îmbunătățire a unor proiecte da. Experiența acumulată în acești 3 ani de mandat mă va ajuta chiar să pot schimba ceva în administrația locală. Ca și în orice domeniu, ai nevoie de experiență și consider că am acumulat această experiență, lucru dovedit și prin activitatea mea din Consiliul local.

Reporter: Atât timp cât ați activat ca și consilier local ați fost unul dintre cei mai activi la ședințele de Consiliu. Cum caracterizați activitatea dumneavoastră în tot acest timp și relațiile cu ceilalți consilieri?

Sebastian Lazin: Activitatea insuficientă din punctul meu de vedere, dar justificată de puterea pe care o aveam, datorită faptului că eram singurul reprezentant al partidului în Consiliul local. În schimb, mă pot mândri că am avut cele mai multe amendamente votate, care au dus la îmbunătățirea hotărârilor de consiliu.

Reporter: De ce considerați că PMP este o alternativă reală și recomandată la oferta politică actuală? Ce oferă PMP diferit sau în plus față de alte formațiuni politice?

Sebastian Lazin: În administrația locală nu cred că ar trebui să conteze partidul, ci oamenii care reprezintă acel partid. Dacă ne referim la PMP,  ACESTA ESTE PARTIDUL CARE ÎȚI DĂ LIBERTATEA LUĂRII DECIZIILOR, FĂRĂ A TE INFLUENȚA ÎN FUNCȚIE DE INTERESELE ALTORA.

Drept dovadă sunt listele noastre de candidați, formate în mare parte de oameni care nu au mai făcut politică, dar care au confirmat în domeniile în care lucrează.

Reporter: Ați reușit în timp foarte scurt să atrageți de partea dumneavoastră mulți susținători activi, membri de partid implicați în diverse acțiuni. Cum ați reușit să-i câștigați?

Sebastian Lazin: Tocmai prin ce vă relatam la întrebarea anterioară. În PMP afirmarea politică se face prin meritocrație: te implici pentru comunitate, ai un loc în echipa noastră. Foarte mulți au venit alături de noi, pentru că noi am promovat implicarea în diferite proiecte ce privesc comunitatea dejeană și nu politica.

Reporter: Care este ținta PMP Dej la alegerile locale din acest an? Câte mandate de consilier local sperați să obțineți și cu ce formațiuni politice veți face echipă în viitorul Consiliu Local Dej?

Sebastian Lazin: Ținta PMP este de a reuși să aibă cât mai mulți consilieri locali, pentru a putea demonstra în următorul mandat că lucrurile se pot îmbunătăți și dezvolta pentru a aduce DEJUL la un stadiu de normalitate. Vom face echipă cu toate partidele care ne vor susține proiectele și vom susține toate partidele care vin cu proiecte viabile și de primă necesitate.

Reporter: Aveți ceva de reproșat actualei administrații locale? Ce credeți că se putea realiza și nu s-a realizat la Dej?

Sebastian Lazin: Sunt multe de reproșat, dar reproșurile nu rezolvă nimic. Trebuie să vedem ce vom face în viitor și se pot face multe.

Reporter: Care sunt prioritățile dumneavoastră imediate după ce veți ajunge primar al Dejului?

Sebastian Lazin: Trebuie început cu nevoile primare: curățenie, colectare resturi menajere, problemele urgente din sănătate, învățământ,  securitatea cetățeanului și transport în comun. Acestea trebuie echilibrate cât mai repede pentru a fi aduse la un nivel de decență.

Reporter: Cum vedeți dumneavoastră ca și candidat la fotoliul de primar al Dejului campania electorală în raport cu ceilalți candidați?

Sebastian Lazin: Mă bucur ca unii dintre contracandidați au preluat din proiectele noastre și le folosesc în campanie pentru că ne va fi mult mai ușor să le implementam în următorul mandat. În rest, fiecare își face campania cum consideră de cuviință, dar sunt convins că, fiind oameni respectabili în toate celelalte partide, nu va degenera în atacuri personale.

Reporter: Care este mesajul pe care-l transmiteți alegătorilor dumneavoastră dar și electoratului dejean în general?

Sebastian Lazin: În primul rând vreau ca fiecare dejean, indiferent de opțiunea politică, să își exercite dreptul la vot. În al doilea rând, vreau să le transmit tuturor dorința mea și a echipei noastre de a ne acorda șansa în calitate de viitori reprezentanți ai dejenilor să demonstrăm că se pot aduce îmbunătățiri administrației locale print-o apropiere și cunoaștere mai bună a nevoilor cetățenilor.

Aceste lucruri se pot realiza votând candidatul Lazin Sebastian din partea PMP pe lista de primar, lista de consilieri locali la poziția 8 pe buletinul de vot.

NU UITAȚI, NOI NE CREĂM VIITORUL NOSTRU ȘI AL COPIILOR NOȘTRI!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More