Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Prognoza meteo: Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

0 78

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a dat publicității o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 26 octombrie – 8 noiembrie 2015.

Estimarea vizează toate regiunile ţării: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum şi zona montană.

Conform estimării publicate de ANM, până la sfârşitul lunii octombrie vremea va fi în general normală din punct de vedere termic, în majoritatea regiunilor ţării.

În ultima lună de toamnă, însă, vremea se va răci treptat, astfel că în a doua parte a intervalului ar putea deveni chiar uşor mai rece decât în mod obişnuit la acea dată.

În Bucureşti, temperaturile vor scădea treptat de la o zi la alta, cele mai răcoroase zile ale intervalului fiind aşteptate la sfârşitul lunii octombrie, precum şi în jurul datei de 8 noiembrie.

TRANSILVANIA

În ultimele zile ale lunii octombrie şi la începutul lunii noiembrie temperaturile nu vor avea variaţii semnificative şi se vor situa în apropierea mediilor climatologice specifice perioadei. Media valorilor diurne va fi între 11 şi 14 grade. În intervalul următor, trendul general va fi de răcire treptată, astfel că din data de 5 noiembrie media maximelor nu va mai depăşi 10 grade, iar vremea va deveni uşor mai rece decât în mod obişnuit. Media regională a minimelor va mai trece de 2 grade doar în primele două zile ale intervalului, iar între 1 şi 5 noiembrie chiar va coborî sub pragul de îngheţ.

Condiţile de ploaie slabă vor fi mai mari începând cu data de 4 noiembrie. Probabilitatea de ceaţă şi de brumă va fi mai mare în zonele depresionare.

MARAMUREŞ

Până la finalul lunii octombrie media maximelor termice va fi de peste 14 grade, apoi va scădea, iar din data de 6 noiembrie nu va mai depăşi 10 grade. Media minimelor nocturne regionale va avea oscilaţii între 4…5 grade în prima noapte şi în jur de 0 grade între 1 şi 4 noiembrie.

Probabilitatea pentru ploi slabe va creşte din data de 4 noiembrie. Mai ales dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă şi de brumă.

LA MUNTE

Regimul termic va fi în scădere uşoară şi treptată, de la medii ale maximelor termice de 7…8 grade în ultimele zile ale lunii octombrie, până la 4 grade în zilele de 7 şi de 8 noiembrie. Vor scădea şi temperaturile nocturne, astfel că după data de 31 octombrie vor predomina valorile negative.

Se vor semnala precipitaţii slabe şi pe arii restrânse, cel mai probabil după data de 3 noiembrie. Mai ales dimineaţa şi noaptea, local, va fi brumă, iar pe văi şi în depresiuni ceaţă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More