Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Prognoza meteo. Val de aer polar peste România

0 209

De la începutul săptămânii următoare, temperaturile vor scădea brusc, așa că vom avea și cu 10 grade Celsius mai puțin, de la o zi la alta.

Masa de aer polar a intrat încă de joi în Europa, în special în partea de nord, iar până la începutul săptămânii viitoare va ajunge și în România. Luni, în Capitală, sunt așteptate maxime de până la 27 de grade Celsius, însă, de marți vom avea chiar și cu ZECE grade mai puțin. Sunt așteptate ploi în centru, în est și la munte și e posibilă și grindina. 

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici, se anunţă vreme bună în ansamblu. Vântul se intensifică la malul mării, dar atmosferă va fi plăcută şi mai caldă ca ieri. La noapte s-ar putea să plouă.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se aşteaptă soare şi câţiva nori, dar de ploi nu prea sunt semne până la căderea nopţii. Vântul rămâne activ şi maximele urcă uşor.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, instabilitatea creşte după prânz şi o să plouă în mai multe reprize. Se răcoreşte cu câteva grade, iar aversele pot aduce şi grindină sau răbufniri ale vântului.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, vremea va fi schimbătoare, cu averse din a doua parte a zilei şi maxime comparabile cu cele înregistrate ieri. Peste noapte, mai vin câteva ploi.

În vestul ţării, se face un pic mai cald, dar norii apar frecvent iar spre seară vor fi posibile averse. Pe timpul nopţii, ploile se înteţesc.

În Transilvania, astăzi se anunţă vreme bună, deşi s-ar putea să apară doi, trei nori de ploaie. Aversele apar şi pe timpul nopţii. Maximele termice vor ajunge până la 22 de grade Celsius.

În Oltenia, vremea rămâne caldă pentru începutul lunii Mai. În zonele înalte se mai aduna norii şi cresc şansele de ploaie dar în rest aşteptam vreme bună.

În sudul ţării, astăzi atmosferă va fi însorită şi caldă cu temperaturi de până la 27 de grade Celsius. Pe timpul nopţii sunt posibile ceva ploi, dar vor fi de scurtă durată.

În Bucureşti, prindem şi astăzi vreme frumoasă şi caldă cu 26 de grade în termometre. Presiunea atmosferică este în scădere, aşa că la noapte s-ar putea să apară ploile.

La munte, găsim multă instabilitate. Acum, dimineaţa, va fi soare, dar după prânz o să plouă în toate masivele. Temperaturile din staţiuni, vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Pentru cei aflaţi încă pe litoral, se anunţa un final de săptămâna cu soare şi vânt intens. Astăzi va fi vreme frumoasă şi destul de caldă, iar condiţiile de ploaie cresc uşor către seară.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More