Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Prognoza meteo: Vânt puternic, ploi și ninsori în weekend

0 167

Sfârșitul de săptămână aduce o scădere a temperaturilor în majoritatea regiunilor. Astăzi va continua să ningă prin nordul ţării şi la munte, în timp ce în sudul ţării se anunţă timp frumos şi temperaturi de primăvară.

Este în vigoare un cod galben de ninsori şi vânt puternic pentru zona de nord a ţării. Până astăzi la ora 17:00, va continua să ningă în Maramureş, nordul Moldovei, estul Transilvaniei şi în zona montană alăturată. În plus, rafelele vor atinge frecvent 45km/h, iar pe creste se vor înregistra şi viteze de peste 70km/h.

Sâmbătă, cerul se va înnora treptat în jumătatea sudică a teritoriului, însă primele ploi îşi vor face apariţia abia după apus. Duminică, precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă sau ninsoare şi vor ocupa suprafeţe destul de mari din sud şi sud-est. Temperaturile nu vor mai trece de 7…8 grade Celsius.

Cei ce şi-au făcut planuri să ajungă de azi la munte vor avea parte de un peisaj autentic de iarnă. Totuşi, cel mai mult va ninge în nordul Carpaţilor Orientali unde stratul de zăpadă va continua să crească. Maximele se vor opri la minus 1 grad Celsius pe Valea Prahovei şi la Stâna de Vale.

Locuitorii Capitalei se vor putea bucura de o vreme destul frumoasă pe parcursul zilei de vineri. Temperaturile, neobişnuit de ridicate pentru această perioadă, vor ajunge la 11 grade Celsius, dar adierile vântului ar putea deranja din când în când. Mâine, norii se vor strânge în Capitală, însă primele picături de ploaie vor cădea doar după lăsarea nopţii. A doua zi a weekend-ului va aduce precipitaţii, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea destul de multa forţă. Cu toate acestea, temperaturile se vor păstra uşor pozitive şi nu se va depune strat de zăpadă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More