Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Programul final al Festivalului de stand-up Comedy FISC 2014

0 51

FISC 2014

A mai rămas doar o zi până la cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Stand-up Comedy din Cluj care va începe luni 3 noiembrie la ora 20:00 la Casa de Cultură a Studenților.

Luni, 3 noiembrie de la ora 20:00 va avea loc Gala de deschidere a celei de-a doua ediții a Festivalului Internațional de Stand-up Comedy. Pentru această gală de deschidere se vor urca pe scenă Sorin Pârcălab, Nicu Bendea și Micutzu.

Sorin Pârcălab, originar din Timișoara, practică stand-up comedy din 2004 când a înființat trupa de stand-up OZN. El a fost revelația primei ediții FISC.

Nicu Bendea practică și el stand-up comedy de mai bine de zece ani, iar din februarie 2012 își distrează și binedispune telespectatorii cu emisiunea Tonik Show difuzată pe Transilvania Look.

Cosmin Nedelcu aka. Micutzu este unul dintre cei mai cunoscuți artiști de stand-up din România, iar ca meserie de bază practică actoria, fiind prezent la numeroase emisiuni pe Prima TV.

Tot în cadrul festivalului din acest an va avea loc un spectacol special de teatru de comedie susținut de trupa Distractis joi, 6 noiembrie. După ce „s-a dat de trei ori peste cap și a amețit îngrozitor” faimoasa trupă Divertis s-a transformat în Distractis dar stilul a rămas același, plin de umor elegant, spontan și improvizat, continuând veșnica luptă împotriva prostiei.

Distractis vor fi interpreta la FISC 2014 noul lor spectacol „Noaptea Președinților”, un show live de 100 de minute de comedie, satiră politică și parodie muzicală.

„Ideea spectacolului este aceea a unui concurs de tip Vocea României, o voce politică a României. Este un format în care cei trei foști președinți ai României, Iliescu, Constantinescu și Băsecu, aleg viitoarea voce a României, viitoarea voce politică”, a precizat Valentin Gora, un membru Distractis.

O premieră petru FISC reprezintă show-ul de stand-up comedy cu Angie McEvoy, Paul Pirie și Simon Feilder, trei artiști britanici foarte talentați care vor ajunge pe scena Casei de Cultură a Studenților pentru Gala de Închidere FISC 2014.

Angie McEvoy și-a început cariera de comediant la Endinburgh Festival în anul 2000, când a fost printre fruntașii competiției BBC New Comedy Awards. De atunci a devenit un comediant priceput și a primit laude din partea criticilor.

Paul Pirie ș-a impus repede în lumea comediei din Scoția cu o serie de show-uri sold out la Glasgow Comedy Festival. De atunci, cariera lui a cuprins apariții la TV și radio, dar și roluri în filme.

Simon Feilder a fost ales în 2010 de către Bushmils ca sursa lor de umor în situații de zi cu zi pentru campania lor online. Tot în același an, Simon a urcat pe scenele festivalurilor Edinburgh Fringe Festival și              Hollywood festival, demonstrând că este un artist foarte bun.

 

Pentru cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Stand-up Comedy au fost convocați unii dintre cei mai buni comedianți din România cum ar fi Bobonete și Văncică din serialul „Las Fierbinți”, Andrei și Sergiu de la Matinalul Kiss FM, Bordea de la „Un Show Păcătos” și mulți alții.

 

Biletele pentru spectacolele FISC 2014 sunt disponibile online pe www.biletmaster.ro sau offline la Casa de Cultură a Studenților, Shto College Bar, Jaxx, Daisler Print House sau Sediul KMDSZ.

 

Mai multe informații despre festival pe www.fiscul.eu

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More