Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Programul play-off și play-out în Divizia A1 la volei masculin

0 57

Sâmbătă debutează play-off-ul Diviziei A1 la volei masculin, timp de o săptămână cele mai bune echipe din România urmând să lupte pentru calificarea în semifinalele pentru locurile 1-4 sau pentru locurile 5-8. În play-out se dau bătăliile decisive pentru supraviețuire și evitarea retrogradării.

Programul primelor meciuri din play-off:

Unirea Dej – Știința Explorări Baia Mare (17.00). Arbitri: Nicolae Cristea (Cluj Napoca) – Gheorghiță Mitrașca (Zalau). Obs. Gheorghe Vișan.
Remat Zalău – Dinamo București (18.00). Arbitri: Dan Buhățel (Cluj) – Dinu Olăhuț (Baia Mare). Obs. A. Puștiu
Tomis Constanța – CSM București (ora 17.00). Arbitri: Dan Fortu (Galati) / Benone Vișan (Bucuresti). Obs.: J. Bratu
SCMU Craiova – VCM LPS Piatra Neamț (16.30). Arbitri: Silvian Lungu – Mihai Coman (Bucuresti). Obs. C. Ispas

În actuala desfășurare a play-off-ului, formațiile care sunt mai bine clasate după sezonul regulat vor evolua acasa pe 9 martie. Următorul meci îl vor avea în deplasare pe 13 martie, apoi vor juca iar pe teren propriu meciul decisiv, pe 17 martie, doar dacă cele două echipe sunt la egalitate de victorii.

După disputarea acestei prime faze, dacă echipa mai slab clasată la finalul sezonului regulat își învinge adversara în play-off, va prelua locul acesteia în clasament. Această clasare este necesară pentru următoarea fază a play-off-ului, cea a semifinalelor pentru locurile 1-4 și pentru locurile 5-8.

Semifinalele turneului 1-4 (locul 1 cu locul 4, locul 2 cu locul 3) se vor disputa pe 23, 24, 28 și 29 martie și 3 aprilie. În funcție de rezultate, se vor juca finalele turneului 1-4, în care învingătoarele din semifinale joacă pentru locurile 1-2, iar învinsele pentru locurile 3-4). Finalele vor avea loc pe 7, 8, 14, 15 și 20 aprilie.

Semifinalele turneului 5-8 (locul 5 cu locul 8, locul 6 cu locul 7) se vor disputa pe 23, 27 și 31 martie. În faza finală a turneului 5-8, învingătoarele din semifinale joacă pentru locurile 5-6, pe 7, 8, 14, 15 și 20 aprilie, iar învinsele pentru locurile 7-8, pe 6, 13 și 17 aprilie.

Echipele de la coada clasamentului sezonului regulat intră în play-out. Având în vedere că Phoenix Șimleu Silvaniei, ocupanta locului 9, nu are adversar în play-out, aceasta a luat deja vacanța și își face planuri pentru sezonul următor.

Ultimele două echipe, Steaua și U Cluj, vor lupta pentru menținerea în Divizia A1 și evitarea retrogradării. Învinsa din această confruntare va retrograda în Divizia A2. Cele două formații vor juca pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri, primele partide fiind programate la București pe 9 și 10 martie. La Cluj se va juca în 16 și 17 martie, iar dacă este egalitate de victorii, se va juca un meci decisiv pe terenul Stelei în 23 martie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More