Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Programul Rabla pentru electrocasnice se extinde la televizoare și calculatoare

0 361

Programul Rabla pentru electrocasnice se extinde! Oficialii de la Ministerul Mediului au anunţat că anul acesta românii îşi vor putea înlocui şi televizoarele sau calculatoarele vechi. Deşi este blocat încă, ministrul se gândeşte să dubleze bugetul pentru acest program. Asta ar însemna că anul acesta ar putea fi disponibile 120 de mii de tichete de reducere.

Românii îşi vor putea înlocui aşadar nu doar maşina de spălat, frigiderul şi aerul condiţionat ci şi televizoarele şi calculatoarele vechi.

Retailerii preconizează că programul „RABLA pentru electrocasnice”, în privinţa calculatoarelor, nu va funcţiona la fel de bine. De ce? Pentru că toată tehnologia de aici s-a mutat în smartphoneuri. Mai mult, piaţa sistemelor PC a scăzut cu mai mult de 30% în ultimii trei ani.

Marile magazine se aşteaptă la vânzări record la televizoare.

Programul „Rabla pentru electrocasnice” este încă blocat de bugetul pe 2019. Pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu, românii sunt înştiinţaţi că perioada de înscriere este inactivă.

În 2018, chiar în prima zi de înscriere, aproape jumătate dintre vouchere au fost rezervate. Până acum, în schimbul unui electrocasnic vechi românii puteau obţine tichete cuprinse între 200 şi 400 de lei. Cu cât noua achiziţie consumă mai puţină energie, cu atât valoarea voucherului este mai mare.

Programul urmăreşte mai ales reciclarea şi colectarea vechilor aparate. Deşi sunt periculoase pentru mediu şi pentru sănătate, reciclăm cu 30.000 de tone de aparate mai puţin decât suntem obligaţi de Uniunea Europeană.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More