Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Programul ”Rabla Plus” va începe în luna aprilie

0 83

Programul Rabla va fi lansat până la jumătatea lunii aprilie, spun surse din Ministerul Mediului, care anunță că va fi schimbată denumirea programului, care în acest an se va numi Rabla Plus.

Bugetul inițial al programului va fi similar cu cel de anul trecut, de 200 milioane de lei (puțin peste 45 milioane de euro). Însă, împreună cu celelalte două componente, unul pentru achiziția mașinilor electrice și unul pentru alimentarea acestora, bugetul total va fi mai mare.

„Programul Rabla va fi finanțat că-n fiecare an din bugetul administrației Fondului de Mediu, care intră în discuție la ședința de Guvern de joi, deci de îndată ce o să avem hotărârea de Guvern finalizată, practic, noi în clipa de față lucrăm și la ghidurile de finanțare și o să pornim programul. Dar ce vreau să spun este că, spre deosebire de alți ani, îmi doresc ca „Rabla” să fie un fel de „Rabla Plus”. Și o să avem mai multe lucruri noi pe care am vrut să le introduc anul acesta pe bugetul Fondului de Mediu. Deci niște linii noi de finanțare care au legătură cu viziunea mea la Ministerul Mediului”, a declarat ministrul într-un interviu acordat Hotnews.

Ministrul Cristiana Pașca-Palmer spune că România, la fel că celelalte state din UE, trebuie să facă o tranziție către vehiculele electrice sau hibride, acesta urmând să intre în programul Rabla.

Legat de tranziția către economia verde, ministrul a spus că „este foarte bine că avem programul „Rabla” pentru că se îmbunătățește parcul auto și teoretic se contribuie la o mai bună calitate a aerului, însă cred că ar fi bine să înceapă și România, la fel că celelalte state din UE, să facă o tranziție și către vehiculele electrice sau hibride pentru că ăsta este trendul și pentru că avem problemă de schimbări climatice. Avem Acordul de la Paris, deci trebuie să facem niște pași, să ne depărtăm un pic de, cum se cheamă, combustibilii convenționali”.

Potrivit ministrului, „Rabla Plus” înseamnă o „Rabla” clasică plus un pachet de finanțare pentru stimularea achiziționării de mașini electrice și de infrastructura electrică.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More