Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Proiect de lege: 70 km/h, viteza maximă în localități

0 125

Viteza maximă permisă în localităţi ar putea creşte la 70 de kilometri pe oră. Asta dacă un proiect depus în această săptămână de mai mulţi senatori PSD va trece de Parlament.

Proiectul prevede modificarea și completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice, astfel:

„Limita maximă de viteză în localități este de 70 km/h pentru autovehiculele din categoriile A si B și 60 km/h pentru celelalte categorii de autovehicule, așa cum sunt ele descrise în Anexa I la OUG nr. 195/2002.

Indicatoarele rutiere provizorii de avertizare si restrictionare a vitezei in trafic, aflate pe sectoarele de drum pe care se executa lucrari, vor fi insotite de placute aditionale lizibile inscriptionate cu perioada de desfasurare a lucrarile precum si intervalul orar in care se executa aceste lucrari. La expirarea perioadei de executie inscrisa pe placutele aditionale, indicatoarele isi pierd valabilitatea.”

În expunerea de motive, inițiatorii ( pantru senatori PSD) menționează că se impunee creșterea vitezei de circulație în interiorul localităților pentru a „permite fluidizarea traficului pe drumurile aglomerate din România și reducerea timpilor de condus pentru șoferi, reducându-se oboseala acestora”.

Actul normativ permite administratorilor de drumuri să stabilească limita de viteză chiar mai mult de 70 de kilometri pe oră, pe anumite sectoare de drum din interiorul localităţilor, dar numai cu permisiunea Poliţiei Rutiere.

În general, în majoritatea țărilor din lume, viteza maximă se încadrează între 40 și 60 de kilometri la oră.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More