Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Proiect de lege. Bonus lunar de 2 mii de lei pentru polițiștii locali

0 1.971

Un fost deputat PSD alături de alți doi social democrați au depus un proiect de lege prin care fiecare polițist local va primi un bonus de 2 mii de lei din cauza luptei împotriva Covid-19.

Se aprobă acordarea unui stimulent în cuantum de 2.000 lei, pe lună, pentru funcţionarii publici cu funcţie specifică de poliţist local din cadrul Poliţiei Locale, şi a 1.000 lei, pe lună, pentru funcţionarii publici cu funcţii generale şi personal contractual din cadrul Poliţiei Locale, pe perioada stării de urgenţi şi a stării de alertă, din de salarii al unităţii angajatoare, prin transferuri de la bugetul de stat, de la titlul VI „Transferuri între unităţi ale administraţiei publice” sau de la alte titluri unde sunt bugetate sume cu această destinaţie, prin ordonatorul principal de credite, sau din fonduri europene, se arată în proiectul înregistrat la Senat de către Dorel Căprar și doi social democrați, scriu cei de la Adevărul.

De altfel proiectul prezintă și motivația acordării unui astfel de bonus prin faptul că polițiștii locali sunt expuși la „situații cu risc major de infectare”.

Luand act de evolutia situatiei epidemiologice pe teritoriul Romaniei şi de evaluarea riscului de afectare a sănătatii publice pentru perioada imediat următoare care indica o creştere masivă a numărului de persoane infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2, precum şi o creştere exponenţială a numărului de persoane aflate în carantină, izolare sau autoizolare şi având în vedere atribuţiile poliţiei locale în vederea asigurării unui climat de ordine si siguranţa publică, precum şi atribuţiile acestei instituţii stabilite prin decizii/hotarari ale Comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri in domeniul sanatatii publice in situatii de rise epidemiologic şi biologic, Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi datorită riscului la care sunt supuşi funcţionarii publici cu funcţie specifică de poliţist local şi personalul contractual cu atribuţii de paza din cadrul poliţiştilor locale pe perioada pandemiei prin expunerea acestora la situaţii cu risc major de infectare, se impune adoptarea prezentei legi, se precizează în acelați proiect de lege.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More