Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Proiect de lege – Impozitarea de 90% a pensiilor

0 866

Un proiect de lege propus de senatorul PSD, Liviu Marian Pop, vrea impozitarea unor pensii cu 90%.

Potrivit ziarului Adevărul, senatorul PSD, Marian Liviu Pop, a depus un proiect de lege prin care se vrea impozitarea cu 90% a pensiilor ce trec de 10 mii de lei.

„Având în vedere faptul că în România există o discrepanţă foarte mare între pensiile din sistemul public de pensii, care sunt în medie la un nivel de 1.150 de lei, comunicat pentru luna martie 2019 şi alte categorii de pensii, în special pensiile de serviciu, care depăşesc praguri de bun simţ ale veniturilor, ajungând la cuantumuri astronomice de câteva zeci de mii de lei sau chiar mai mult, până la suma de 73.890 de lei, bani pe care îi primeşte, conform informaţiilor publice, un fost magistrat, suma din care impozitul reţinut este de doar 7.189 lei, considerăm necesar să aplicăm o supraimpozitare a pensiilor mari”, a afirmat Liviu Marian Pop, citat de cei de la Adevărul.

„Suntem convinşi, de asemenea, că o medie a pensiilor plafonate la un cuantum de 20.000-30.000 de lei, echivalentul unor sume care reprezintă venitul mediu brut din ţările cele mai dezvoltate din Europa (ex: Elveţia, Norvegia, Luxemburg etc.), conform datelor publicate de reprezentanţii Comisiei Economice a ONU (CEONU), poate asigura şi în România un trai decent pensionarilor care obţin venituri din pensii, în mare parte asigurate de la bugetul de stat. Nu mai vorbim de pensiile cu mult mai mari care trec de 14.000 de euro, sume care sunt de neconceput pentru oamenii de rând”, a mai declarat senatorul.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More