Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Proiect de modificare a codului rutier: Agresivitatea în trafic, flash-urile și claxoanele, sancționate dur

0 562

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) propune, printr-un proiect de ordonanță, modificarea Codului Rutier, pentru ca circulația pe drumurile publice să fie mai sigură, iar numărul accidentelor rutiere să scadă.

Proiectul legislativ de modificare a Codului Rutier este în dezbatere publică la MAI şi vizează sancțiuni drastice pentru șoferii care manifestă comportament agresiv, „dau flash-uri” și claxonează insistent pentru ca cei aflați în fața lor să se dea la o parte.

Agenţii de la rutieră vor ca în următoarele luni să înăsprească sancţiunile pentru cei care depăşesc limita de viteză şi să introducă noi amenzi pentru cei care sunt agresivi în trafic.

Şoferii care nu conduc civilizat ar urma să fie amendaţi chiar şi cu 2.900 de lei, dacă Poliţia reuşeşte să schimbe Codul Rutier.

Pentru prima dată, apare termenul de „conducere agresivă”. Se doresc sancţiuni mai dure şi pentru vitezomani.

În prezent, şoferii pot rămâne fără permis 90 de zile, dacă depăşesc limita de viteză cu 50 de kilometri la oră. Noul cod rutier ar veni cu încă un prag de viteză.

Decizia vine după ce România şi-a menţinut ultimul loc în topul european al siguranţei rutiere.

Totodată, vor fi înăsprite şi pedepsele pentru neacordarea de prioritate sau depăşirea ilegală. Până acum, şoferii puteau să rămână fără permis pentru 30 de zile. Conform noului cod rutier, aceştia ar rămâne pietoni timp de 2 luni.

Noul Cod Rutier ar putea să intre în vigoare până la sfârşitul anului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More