Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputaților: Un prim pas pentru schimbarea lui Liviu Dragnea

0 301

Opoziția vrea schimbarea lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților. PNL, PMP, USR și deputații neafiliați au depus, miercuri, un proiect pentru schimbarea Regulamentului Camerei. Conform propunerii, președintele acestui for ar trebui să poată fi demis dacă o treime dintre deputați doresc acest lucru.

Conform regulamentului care este acum în vigoare, președintele Camerei Deputaților poate fi revocat doar de grupul parlamentar care l-a propus, adică cel al PSD.

Victor Ponta a spus marți că va discuta despre schimbarea regulamentului și cu parlamentari social-democrați, pentru că, în opinia sa, sunt mulți deputați anti-Dragnea. Potrivit lui Ponta, mai e nevoie de votul a 10-15 deputați din PSD pentru a avea majoritatea necesară schimbării regulamentului. E foarte posibil în contextul actual să obținem majoritatea. Există o majoritate anti-Dragnea și trebuie să pornim de aici”, a spus Ponta. Deputații partidului său se numără printre cei neafiliați.

Ideea revocării lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei a venit după ce mai mulți parlamentari social-democrați au semnat înaintea Comitetului Executiv Național de săptămâna trecută o scrisoare în care își exprimau nemulțumirea față de liderul partidului lor. După ce, în urma CEx-ului, Liviu Dragnea a fost reconfirmat în fruntea PSD, ideea revocării lui de la șefia Camerei a căpătat tot mai multă forță.

Acest demers al opoziției ar trebui să ajungă în Comisia de regulament al Camerei. În această comisie sunt șapte membri, câte unul de la PSD, ALDE, UDMR, PNL, USR, PMP și minorități. Pentru ca propunerea să treacă mai departe, este nevoie de patru voturi favorabile. „Nu știu ce se va întâmpla în Comisie, e mai puțin important, pericolul nu există în plen. (…) Majoritatea de la Camera Deputaților este una stabilă, nu cred că trebuie să ne concentrăm foarte mult pe această propunere de regulament, poate că opoziția ar trebui să se concentreze pe legea off-shore-ului, pentru că iar vor să voteze împotriva acestei legi și să devenim mai săraci cu vreo 40 de miliarde de euro în următorii 15 ani”,  a comentat la Digi24 senatorul social-democrat Liviu Pop.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More