Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Proiectarea drumului expres Cluj-Dej, scoasă la licitație

0 696

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că a fost lansată licitația pentru proiectarea drumului expres Cluj-Napoca – Dej.

„Acest lucru se întâmplă pentru că DX Cluj-Dej beneficiază de modelul nou de caiet de sarcini, al cărui șablon a fost pregătit la început de an de CNAIR, care sper să devină etalon pentru cât mai multe licitații pe infrastructură rutieră”, a spus Cătălin Drulă.

Durata contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate a drumului care are aproape 75 de kilometri este de 18 luni.

Drulă a precizat că pe același tip de caiet de sarcini modern au fost lansate în ultimele luni licitațiile pentru drumurile de mare viteză Craiova-Lugoj, București-Alexandria sau București-Târgoviște și pentru autostrada Făgăraș-Brașov, spre exemplu.

„Astfel, ne asigurăm că proiectul este făcut cu cap încă de la început, că proiectarea preliminară este cât se poate de detaliată, dar lasă în același timp libertate constructorilor să ajusteze design-ul.

În plus, implicarea autorităților locale în proiect este mai mare, iar un antreprenor serios este motivat și susținut prin plăți intermediare definite corect și corelate cu graficul de realizare a proiectului”, a mai arătat ministrul Transporturilor.

Planul este ca acest drum expres, inclus în Masterplanul General de Transport, să continue spre Bistrița și spre Baia Mare, bifurcându-se astfel de la Dej.

Harta este doar un draft și nu reprezintă traseul final, a mai precizat ministrul Transporturilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More