Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Proiectil din al Doilea Război Mondial găsit de un grup de copii

0 195

Un proiectil activ a fost găsit în zona cartierului Lut, municipiul Câmpia Turzii. Acesta a fost descoperit de un grup de copii. La fața locului s-a deplasat echipa pirotehnică a ISU Cluj.

Echipa pirotehnică a ISU Cluj a fost chemată, duminică, 20 mai a.c., în jurul orei 19.00, pentru identificarea unui proiectil rămas din al doilea război mondial în zona cartierului Lut, din municipiul Câmpia Turzii. Echipa pirotehnică a ISU Cluj s-a deplasat de urgență pentru a asana terenul de muniția rămasă neexplodată, respectiv pentru a verifica dacă au mai rămas și alte elemente de muniție.

Poliția a limitat accesul în zonă până la sosirea pirotehniștilor din cadrul ISU Cluj. Muniția a fost identificată ca fiind un proiectil de aruncător, calibru 82 mm, în stare avansată de degradare și cu mijlocul de inițiere montat, ceea ce încadrează proiectilul în categoria munițiilor foarte periculoase.

Pirotehniștii au solicitat informații despre locul și împrejurările în care a fost găsit, pentru a putea cerceta zona în vederea identificării altor elemente de muniții rămase în zona respectivă, moment în care au aflat că proiectilul a fost găsit de un grup de copii, care l-au mutat din poziția inițială.

Totuși unul dintre copii a recunoscut pericolul reprezentat de muniție și a anunțat situația prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More