Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Proiectul „Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” a fost finalizat

0 63

Proiectul „Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” care a vizat dezvoltarea unei infrastructuri pentru 16 obiective de cult a fost finalizat, a informat miercuri președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Gabriel Zetea.

„Proiectul se referă în fond la ceea ce putem lăsa pe mai departe ca moștenire, pentru că promovarea patrimoniului cultural trebuie să reprezinte o prioritate. Acest proiect este un model de succes, un exemplu de bună-practică „, a spus Zetea.

Vicepreședintele CJ Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, a menționat că este nevoie de maximizarea potențialului turistic al proiectului, prin dotarea cu materiale a centrelor de informare turistică, dar și prin specializarea personalului angajat.

Conform reprezentanților administrației județene, „Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” a vizat valorificarea și promovarea durabilă a patrimoniului cultural al Maramureșului, dar și o componentă turistică, cele 16 biserici de lemn de pe întreg teritoriul județului fiind puse în valoare. Lucrările au inclus construirea a 16 centre de informare turistică în proximitatea fiecărei biserici, având o arhitectură specific maramureșeană, amenajarea de parcări, reabilitarea gardurilor, iluminat stradal și în zona monumentului istoric și al parcărilor etc.

Proiectul, în valoare totală de circa 19,9 milioane de lei, realizat de CJ Maramureș, a fost finanțat prin Axa prioritară 5 — Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul major de intervenție 5.1 — Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum și crearea și modernizarea infrastructurilor conexe.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More