Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Proiectul de modernizare a bibliotecii din Gherla respins de consilierii locali

0 133

În cadrul ședinței de Consiliu Local, ce a avut loc joi, a fost pus pe ordinea de zi proiectul de modernizare a Bibliotecii din Municipiul Gherla.

Propunerea de aprobare a indicatorilor tehnico-economici privind modernizarea și dotarea bibliotecii a fost însă respinsă de consilierii locali, motivând că spațiul actual este prea mic, potrivit reglementărilor legislative.

Spațiu actual al bibliotecii municipale este de 200 mp, însă raportat la numărul de locuitori din Gherla suprafața ar trebui să fie de cel puțin 303 mp.

Pentru motivarea votului negativ pentru modernizarea  bibliotecii consilierul local Vlad Bărbos, a prezentat o documentație potrivit căreia ”În ordonanța 26/2006 pentru modificarea și completarea Legii bibliotecilor nr. 334/2002, se stipulează faptul că „Comisia Națională a Bibliotecilor elaborează, în conformitate cu standardele europene, standarde privitoare la suprafața minimă a bibliotecilor finanțate din fonduri publice, acestea nu pot fi sub 0,5 mp pentru un locuitor, în localitățile cu o populație de până la 10.000 de locuitori și sub 0,015 mp pentru un locuitor, în localitățile cu o populație de peste 10.000 de locuitori.”

În urma votului din ședința de consiliu local, 6 consilieri au votat pentru modernizarea bibliotecii, 4 împotrivă și 9 s-au abținut, proiectul fiind respins.

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More